Voor € 4,- met iemand meereizen met de Treinpakkers Meereisretour

Meereizen voor € 4,-

Etos NS dagretour april 2018
  • Dagretour
  • Prijs: € 4,-
  • Te bestellen t/m 13 mei 2018
  • 2e klasse

Zin om dit voorjaar samen een dagje goedkoop op pad te zijn? Met de Meereisretour kun je voor 1 dagje iemand meenemen voor maar €4,-. Een belangrijke voorwaarde is dat je de hele treinreis met elkaar meereist. Deze Treinpakker is te koop en geldig t/m 13 mei 2018. Je kunt ermee reizen op doordeweekse dagen na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

Voorwaarden en geldigheid van dit Meereiskaartje

De Meereisretour is te koop en te gebruiken t/m 13 mei 2018. Alleen op Koningsdag, vrijdag 27 april, is het meereiskaartje niet toegestaan. Op doordeweekse dagen is meereizen alleen mogelijk na 09.00 uur. Wil je eigenlijk wat vroeger vertrekken dan is reizen op een zaterdag of een zondag de beste optie voor je. Op die dagen is het toegestaan voor 09.00 uur in te stappen. Ook goed om te weten is dat er per 1 geldig vervoersbewijs maximaal 1 meereistreinkaartje gebruikt mag worden. Hoewel het een treinkaartactie van NS zelf betreft kun je ook gebruik maken van alle overige Nederlandse treinvervoerders om je reisdoel te bereiken.

Meereisretour bestellen

Het meereiskaartje kun je heel eenvoudig online bestellen via de site van NS. Op deze site vul je de reis en de naam van de reiziger in. Na het klikken op Direct bestellen vul je je reisdoel en –datum in + nog een aantal persoonlijke gegevens. Na betaling met iDEAL kun je doorklikken naar je persoonlijke pagina of een kwartiertje later naar de bevestigingsmail in je mailbox gaan. De tickets kun je downloaden en uitprinten. NS vermeldt bij deze actie niet dat het meereiskaartje getoond mag worden op je mobiel. Print het treinkaartje op A4 formaat in een staande positie zodat de barcode goed werkt.

Reizen met het meereiskaartje

De Meeretour is een persoonsgebonden e-ticket. Zorg dus altijd dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt als je met deze treinkaartjes gaat reizen. In- of uitchecken is niet nodig. Stations die afgesloten zijn met poortjes kun je binnenkomen door de vierkante barcode op je e-ticket te scannen bij het poortje met het ‘scan ticket’-symbool.

Belangrijk is dat je meereist op hetzelfde traject en in dezelfde klasse als degene die een geldig vervoersbewijs of een geldige check-in kan tonen en die 12 jaar en ouder is.