NS Boekenweek 2020

Reizen in de trein met het Boekenweekgeschenk als treinkaartje

De NS heeft in overleg met het CPNB besloten om het gratis reizen met het Boekenweekgeschenk uit te stellen i.v.m. het coronavirus! Zie website: boekenweek.nl

 • Geldig op zondag 15 maart 2020
 • Onbeperkt reizen
 • 1 persoon per boek als vervoersbewijs
 • 2e klasse reizen
 • Geldig bij alle binnenlandse treinvervoerders
 • Geld terug bij vertraging niet van toepasssing
 • Niet i.c.m. samenreiskorting
 • Zowel papieren boek als e-book zijn geldig
Zaterdag 7 maart 2020 begint de 85e editie van de Boekenweek. Omdat NS hoofdsponsor van dit jaarlijkse festijn is kan er op de laatste dag weer gratis 2e klas gereisd worden op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Dit jaar is dat op zondag 15 maart 2020. Het Boekenweekgeschenk dat dit jaar als treinkaartje gebruikt kan worden heet ‘Leon en Juliette’ en is geschreven door Annejet van der Zijl. Op deze dag maakt de auteur een tour met de trein en heb je dus kans dat je Annejet van der Zijl tegenkomt. Je kunt je boek laten signeren en evt. een selfie met haar maken.

Het boekengeschenk ontvang je in de week van 7 maart t/m 15 maart 2020 bij besteding van € 15,- of meer aan Nederlandstalige boeken. Online is het ook mogelijk via Bol.com een Boekenweekgeschenk te ontvangen. Je kan met zowel het papieren geschenkboek als het e-book gratis reizen.

Reizen met het Boekenweekgeschenk

In- of uitchecken is met het Boekenweekgeschenk niet nodig. Je kunt dus gewoon in de trein stappen. Evt. gesloten pootjes kun je openen met de QR-code op de achterkant van het boek. Bij het e-book staat de vierkante barcode op 1 van de eerste pagina’s. Let er wel op dat je het scherm heel helder zet zodat de code goed leesbaar is. Voor de conducteur volstaat het tonen van het geschenkboek of de barcode van het e-book. Een geprinte barcode is niet geldig als vervoersbewijs. Het papieren of digitale geschenkboek is geldig als vervoersbewijs in alle binnenlandse treinen en op de binnenlandse trajecten van de IC Brussel en de IC Berlijn. Van de Intercity direct kun je die zondag toeslagvrij gebruikmaken en van de ICE International met een kleine verplichte toeslag. Reizen met de Thalys of de Eurostar is niet toegestaan.

Je kunt alleen 2e klas reizen, upgraden naar 1e klas is niet mogelijk. Je hebt geen recht op Samenreiskorting en je krijgt bij vertraging geen geld terug. Je reis kan beginnen in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 00.01 uur. De geldigheid loopt af om 03.59 uur in de vroege ochtend van maandag 16 maart 2020. Als je reist met kinderen kun je gewoon gebruik maken van een Railrunner (t/m 11 jaar €2,50) of een Kids Vrij abonnement.

Tips

 • Wil je ook je kinderen meenemen? Koop dan voor hen een Railrunnner voor €2,50 of laat ze meereizen met een Kids Vrij abonnement.
 • Scan het boek altijd bij een poortje met een ‘scan ticket symbool’
 • Ook online bij Bol.com ontvang je het boekenweekgeschenk tijdens te Boekenweek

Boekenweek 2019