De nieuwe Groepsretour 2017 vanaf € 7,- p.p.

De NS Lentetoer

Dagretourvanaf 4 personen€ 55,-e-ticket telefoone-ticket papier

Helaas deze treinkaartactie is verlopen. Hiervoor in de plaats is gekomen de Groepsticket.

Reizen met de Groepsretour

De NS Groepsretour maakt een treinreis voor 4 of meer personen die op 1 dag willen reizen van en naar hetzelfde station super voordelig. Deze aanbieding van NS zelf kost € 55,- dus in feite reis je voor maar € 13,75 p.p. van station naar station en weer terug over hetzelfde traject. Wanneer er op het moment weinig andere treinkaartacties lopen kan het zelfs al voordelig zijn om met 3 personen gebruik te maken van deze groepsretour ticket. Zoals bij alle treinkaartacties geldt echter wel dat je op werkdagen pas mag instappen na 09.00. Voor de zaterdag of de zondag geldt deze beperking niet en mag je wel voor 09.00 met de treinreis beginnen.Hoe meer personen hoe goedkoper

Vanaf 4 personen geldt dat elke persoon meer € 2,50 extra is. Er mogen per boeking maximaal 10 reizigers mee, dus reis je met 10 personen dan betaal je voor deze groepsretour € 70,- en reis je voor het extreem lage bedrag van € 7,- p.p. van bijvoorbeeld Delfzijl naar Maastricht en weer terug!!

Deze groepsretour kopen

Deze groepsretour kan alleen via internet aangeschaft worden via de site van NS. Geef op deze site aan met hoeveel personen je wilt gaan reizen, de namen en het geboortejaar van de reizigers. Klik deze gegevens in het winkelwagentje en reken daarna af met iDEAL. Door ook het e-mail adres van elke reiziger in te vullen ontvangt ieder persoonlijk zijn eigen trein-e-ticket in zijn mailbox. Je kunt er voor kiezen deze e-ticket uit te printen maar je mag het ook tonen op je smartphone. Installeer hiervoor de Reisplanner Xtra app. Dit laatste is alleen mogelijk wanneer je een Android versie 4.0 of hoger hebt. Voor de Iphone gebruikers geldt dat je een iOS 8 of hoger moet hebben.

Groepsretour gebruiken

Wanneer je gebruik wilt maken van een groepsretour e-ticket is het niet noodzakelijk om gezamenlijk met de andere geboekte reizigers te reizen. Je moet wel op dezelfde dag en vanaf hetzelfde station naar dezelfde bestemming vertrekken, maar de tijdstippen van vertrek mogen dus verschillen. Inchecken is ook niet nodig. Dit hoeft met een e-ticket sowieso niet maar wel moet je op tegenwoordig op veel stations je e-ticket scannen om binnen te komen. Hou daarom de QR-code op je e-ticket even tegen de kaartlezer van het poortje en je bent binnen. Eenmaal in het station of in de trein kan door het controlerend personeel gevraagd worden naar je vervoersbewijs. Hou daarom altijd je e-ticket bij de hand. Omdat elke e-ticket op naam staat kan er gevraagd worden naar je identiteitsbewijs om zo te checken of jij ook de rechtmatige eigenaar bent van de e-ticket. Neem deze dus altijd mee want als je je niet kunt legitimeren riskeer je een boete van € 50,- en een bijbetaling op de ritprijs.

Naast NS mag je met de groepsretour ook mee met de andere vervoerders. Wil je gaan reizen met de ICE of de Intercity Direct tussen Rotterdam en Schiphol? Koop dan even een toeslagkaartje via …..

  • 4 personen € 13,75
  • 5 personen € 11,50
  • 6 personen € 10,-
  • 7 personen € 8,93
  • 8 personen € 8,13
  • 9 personen € 7,50
  • 10 personen € 7,-

Veel gestelde vragen over deze treinkaartaanbieding

Reizen met een Groepsretour kan alleen 2e klas. Deze treinactie upgraden naar een 1e klas is niet mogelijk.

Het is nu niet meer mogelijk dat reizigers uit de groep vanaf verschillende stations vertrekken. Verder moet gelijk bij aankoop de naam en geboortedatum ingevuld worden. Deze veranderingen zijn ingevoerd om misbruik van het dagretourtje te voorkomen.

Nee dit is niet mogelijk. Een Groepsretour is enkel en alleen online te koop via de site van NS.