Veel gestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel gestelde vragen van jullie.

Kaartjes bestellen

Nee deze zijn niet verkrijgbaar bij de AH to Go Winkels. Dit geldt ook voor de Hema treinkaartjes. Deze zijn ook niet verkrijgbaar bij de Hema’s op het station

Ja, ook met deze goedkope treinkaartjes heeft u recht op geld terug bij vertragingen van 30 minuten of meer. Zowel voor de treinkaartjes die gekocht zijn in de winkel als de e-tickets. Een vertraging is het verschil tussen het tijdstip waarop u volgens de dienstregeling op uw bestemmingsstation zou aankomen en het tijdstip waarop u daadwerkelijk aankwam. Klik hier voor meer informatie.

Nee helaas. De meereiskaartjes mogen niet gecombineerd worden met treinkaartacties van HEMA, AH, Kruidvat enz…. Ook niet met Spoordeelwinkel acties.

Nee, alleen maar een betaalbewijs waarop de vouchercode vermeld staat. Deze vouchercode moet nog verzilverd worden voor geldige vervoersbewijzen op de website van NS.

Alleen de anonieme treinkaartacties kunt u cadeau doen. Een leuk idee inderdaad

Met een dagkaart mag u onbegrensd door heel Nederland toeren. Met een dagretour daarintegen mag u eenmaal heen en eenmaal terug rijden naar elke bestemming binnen Nederland. Van Delftzijl naar Maastricht en weer terug of van Rotterdam naar Amsterdam, het maakt niet uit, als u maar van te voren uw eindbestemming bekend maakt

Er worden in de toekomst geen eenmalige chipkaarten meer verkocht. NS is volledig overstapt op E-tickets.

Nee, pas tijdens het verzilveren van de vouchercode die je na betaling ontvangt vul je in naar welke bestemming je wilt reizen en op welke datum?

Nee, bij AH to go winkels worden geen AH treinkaartaanbiedingen verkocht.

Ja, de treinkaartjes van Spoordeelwinkel zijn alleen online te koop omdat Spoordeelwinkel geen fysieke winkels heeft.

Nee, op dit moment is de betaling bij Spoordeelwinkel alleen mogelijk met iDEAL.

Nee, helaas kun je eenmaal verzilverde treinkaartjes niet meer wijzigen.

Ja, bij aanbieders zoals AH, Kruidvat en HEMA kun je de treinkaartjes zowel online als in de winkel aanschaffen.

Ja hoor dat kan.

Ja hoor dat kan. Via de link NS Railrunner

Druk nadat je de gegevens hebt ingevuld tijdens het verzilveren op de optie ‘laden in de NS app op uw mobiele telefoon’. Deze app vind je in de Google play store en in de App store

Ja dat mag. Zolang je de voucher nog niet verzilverd hebt kun je deze aan een ander geven. Bijvoorbeeld als verjaardagscadeau.

Neem dan even contact op met de klantenservice van de aanbieder waar je je treinkaartjes  gekocht hebt. Het makkelijkste gaat dat via de sociale media.

Regelmatig is het mogelijk om tijdens het verzilveren de AH treinkaartjes te upgraden naar 1e klas treinkaartjes. Bij sommige acties is deze mogelijkheid er niet.

Ja hoor dat is mogelijk. Voor mensen die zelden of nooit met de trein reizen is het daarom een leuke manier om zonder OV chipkaart kennis te maken met het treinreizen.

Reizen met goedkope treinkaartjes

Nee, tegenwoordig worden alle goedkope treinkaartjes geleverd in de vorm van e-tickets en met e-tickets is het niet nodig om in of uit te checken.

Door de vierkante barcode op je E-ticket te scannen op het verlichte plaatje recht naast het OV poortje .OV poortje

Nee, met uitzondering van de goedkope treinkaartjes die NS Spoordeelwinkel  aanbiedt zijn goedkope treinkaartjes niet geldig in de ochtend- en avondspits. Op termijn zullen ook de goedkope treinkaartjes van NS Spoordeelwinkel niet meer te gebruiken zijn in de avondspits. NS doet dit om extreme drukte tijdens te spitsuren tegen te gaan.

Nee dat is niet mogelijk. Wanneer je met goedkope treinkaartjes reist moet je echt uit de trein zijn wanneer de spitsuren ingaan.

Een dag bij NS duurt van 00:00u tot 04:00u de volgende dag. Tot 04.00u in de vroege ochtend mag je dus reizen met je treinkaartjes.

Ja, alhoewel het een actie van NS is zijn deze NS Spoordeelwinkel treinkaartjes ook geldig in de treinen van Connexxion, Arriva, Breng, Keolis, Qbuzz en Blauwnet

Ja dat mag. Er zitten geen leeftijdsbeperkingen op het gebruik van treinkaartacties. Voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 t/m 11 jaar is het goedkoper om de Railrunner €2,50) aan te schaffen. Kinderen t/m 3 jaar reizen sowieso gratis.

Ja hoor het is mogelijk om een tussenstop te maken op een station die op je route ligt.

Nee dat is niet mogelijk. Een OV fiets kun je alleen huren wanneer je in bezit bent van een OV Chipkaart met abonnement.