Veel gestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel gestelde vragen

Kaartjes bestellen

Goedkope treinkaartjes worden vaak maar een paar dagen, of soms zelfs helemaal niet van te voren aangekondigd. Het is dus moeilijk om te zeggen wanneer er weer een treinkaartactie aan staat te komen.

Ja hoor, dat is mogelijk. Voor mensen die zelden of nooit met de trein reizen is het een leuke manier om zonder OV chipkaart kennis te maken met het treinreizen.

Nee, deze zijn niet verkrijgbaar bij de AH to Go Winkels. Dit geldt ook voor de Hema treinkaartjes. Deze zijn ook niet verkrijgbaar bij de Hema’s op het station

Ja, ook met deze goedkope treinkaartjes heeft u recht op geld terug bij vertragingen van 30 minuten of meer. Zowel voor de treinkaartjes die gekocht zijn in de winkel als de e-tickets. Een vertraging is het verschil tussen het tijdstip waarop u volgens de dienstregeling op uw bestemmingsstation zou aankomen en het tijdstip waarop u daadwerkelijk aankwam.

Nee, helaas. De meereiskaartjes mogen niet gecombineerd worden met treinkaartacties van HEMA, AH, Kruidvat enz… Ook niet met Spoordeelwinkel acties.

Nee, de kassabon is alleen maar een betaalbewijs waarop de vouchercode vermeld staat. Deze vouchercode moet nog verzilverd worden voor geldige vervoersbewijzen op de website van NS.

Alleen de anonieme treinkaartacties kunt u cadeau doen. Een leuk idee inderdaad.

Met een Dagkaart mag je onbegrensd door heel Nederland toeren. Met een dagretour daarentegen mag je eenmaal heen en terug reizen tussen 2 door jou uitgekozen stations binnen Nederland. Bijvoorbeeld van Delfzijl naar Maastricht en weer terug of van Rotterdam naar Amsterdam en weer terug. Het maakt niet uit over welke afstand je reist, je moet alleen van tevoren je eindbestemming bekend maken.

Er worden in de toekomst geen eenmalige chipkaarten meer verkocht. NS is volledig overgestapt op e-tickets.

Nee, pas tijdens het verzilveren van de vouchercode die je na betaling ontvangt, vul je in naar welke bestemming en op welke datum je wilt reizen.

Ja, de treinkaartjes van Spoordeelwinkel zijn alleen online te koop omdat Spoordeelwinkel geen fysieke winkels heeft.

Ja, bij aanbieders zoals AH, Kruidvat en HEMA kun je de treinkaartjes zowel online als in de winkel aanschaffen.

Nee, op dit moment is de betaling bij Spoordeelwinkel alleen mogelijk met iDEAL.

Nee, helaas kun je eenmaal verzilverde treinkaartjes niet meer wijzigen.

Ja hoor, dat kan.

Ja hoor, dat kan via de link NS Railrunner.

Druk nadat je de gegevens hebt ingevuld tijdens het verzilveren op de optie ‘laden in de NS app op uw mobiele telefoon’. Deze app vind je in de Google play store en in de App store.

Ja, dat mag. Zolang je de voucher nog niet verzilverd hebt kun je deze aan een ander geven. Bijvoorbeeld als verjaardagscadeau.

Neem dan even contact op met de klantenservice van de aanbieder waar je je treinkaartjes gekocht hebt. Het makkelijkste gaat dat via de sociale media.

Regelmatig is het mogelijk om tijdens het verzilveren de AH treinkaartjes te upgraden naar 1e klas treinkaartjes. Bij sommige acties is deze mogelijkheid er niet.

Goedkope treinkaartjes worden de laatste tijd veel aangeboden door AH, Kruidvat, HEMA, NS Spoordeelwinkel, Acitevandedag en VakantieVeilingen.

Reizen met goedkope treinkaartjes

Nee, tegenwoordig worden alle goedkope treinkaartjes geleverd in de vorm van e-tickets en hiermee is het niet nodig om in of uit te checken.

Door de vierkante barcode op je e-ticket te scannen op het verlichte plaatje van het OV-poortje. Hierop is een afbeelding te zien van een OV chipkaart en een QR-code, zie de foto hieronder. OV poortje

Nee, goedkope treinkaartjes zijn niet geldig in de ochtend- en avondspits. Ook de goedkope treinkaartjes van NS Spoordeelwinkel zelf zijn niet meer te gebruiken tijdens de spitsuren. NS doet dit om extreme drukte tijdens de spitsuren tegen te gaan.

Nee, dat is niet mogelijk. Wanneer je met goedkope treinkaartjes reist moet je echt uit de trein zijn wanneer de spitsuren ingaan.

Een dag bij NS duurt van 00:00u. tot 04:00u. de volgende dag. Tot 04.00u. in de vroege ochtend mag je dus reizen met je treinkaartjes.

Ja, alhoewel het een actie van NS is zijn deze NS Spoordeelwinkel treinkaartjes ook geldig in de treinen van Connexxion, Arriva, Breng, Keolis, Qbuzz en Blauwnet.

Ja, dat mag. Er zitten geen leeftijdsbeperkingen op het gebruik van treinkaartacties. Voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 t/m 11 jaar is het goedkoper om de Railrunner (€ 2,50) aan te schaffen. Kinderen t/m 3 jaar reizen sowieso gratis.

Ja hoor, het is mogelijk om een tussenstop te maken op een station die op je route ligt.

Nee, dat is niet mogelijk. Een OV-fiets kun je alleen huren wanneer je in bezit bent van een OV-chipkaart met abonnement.