AH treinkaartjes

Helaas deze treinkaartjes actie is verlopen! Ga voor de meest actuele acties naar ons overzicht goedkope treinkaartjes.

 • Prijs AH treinkaartje 2019 €16,50 p.st
 • Bij aankoop van 3 stuks of meer € 14,50 p.st
 • E-ticket
 • Te bestellen t/m 22 april 2019
 • Te gebruiken van 8 april t/m 10 juni 2019
 • 2e Klasse
 • Op doordeweekse dagen te gebruiken voor 06.30 uur, tussen 09.00 – 16.00 uur en na 18.30 uur
 • Op zaterdag of zondag de hele dag geldig
 • Onbeperkt reizen
 • OP=OP actie
 • Online en in de winkel te koop
 • Naar de AH treinkaartjes actiepagina

AH treinkaartjes – NS dagkaart v.a.14,50 p.st

AH treinkaartje 2019De AH treinkaartjes zijn weer te koop! Een paar keer per jaar biedt AH, in samenwerking met NS, goedkope treinkaartjes aan waarmee je een dagje super voordelig met de trein er op uit kunt gaan. Een ideale actie om weer eens kennis te maken met het treinreizen. Ook mensen die geregeld de trein pakken of zelfs in het bezit zijn van een NS abonnement kopen vaak AH treinkaartjes omdat ze super voordelig kunnen uitpakken. Helemaal als je weet dat je met deze goedkope treinkaartjes bij aankoop van 3 stuks of meer voor maar €14,50 onbeperkt kunt reizen door heel Nederland. Koop je er 1 dan betaal je €16,50 per AH treinkaartje. Een soort stapelkorting dus.


AH treinkaartjes bestellen

Deze AH treinkaartjes actie loopt t/m 22 april 2019 en is zowel online als in de winkel verkrijgbaar. In beide gevallen ontvang je een voucher met activatiecode die je thuis t/m 22 april 2019 via de link ns.nl/ah kunt verzilveren voor het uiteindelijke treinkaartje in de vorm van een e-ticket. Het enige dat je op hoeft te geven tijdens het verzilveren is je naam en de datum wanneer je wilt reizen. Omdat het hierbij gaat om een NS dagkaart is het niet nodig om een traject te kiezen. Wij adviseren om het verzilveren kort van te voren te doen. Eenmaal verzilverde treinkaartjes kunnen namelijk niet meer worden gewijzigd. Verzilver dus pas de treinkaartjes als je zeker weet dat je ze gaat gebruiken. De e-ticket(s) die je in je e-mail box ontvangt kun je uitprinten, maar ook downloaden in de speciale NS-app op je telefoon.

Reizen met de AH treinkaartjes

Ook met deze AH treinkaartjes mag je alleen 2e klasse reizen en ook alleen in de daluren. Dus dat betekent dat AH treinkaartjes op doordeweekse dagen niet geldig zijn tussen 06.30 – 09.00 uur en tussen 16.00 – 18.30 uur. Ook mag de treinreis niet afgemaakt worden in de piekuren. Op een zaterdag of zondag en op 2e Paas- en Pinksterdag kun je zonder deze tijdsbeperkingen gebruik maken van de treinkaartjes. Op Koningsdag (27 april) zijn de AH treinkaartjes niet geldig.

Voordeel van het reizen met e-tickets zoals deze is dat in- of uitchecken niet nodig is. OV-poortjes op het station kun je openen met de QR-code op je ticket. Houd de e-ticket wel bij de hand en gooi het niet weg. Ook in de trein moet je regelmatig je e-ticket laten scannen door de conducteur. Ook bij het verlaten van het station heb je weer je e-ticket nodig om de OV-poortjes te kunnen openen.

AH treinkaartjes zijn geldig in de treinen van alle binnenlandse treinvervoerders. Wil je met deze treinkaartjes reizen op het Nederlandse traject van de ICE of de Intercity direct dan moet je een toeslagkaartje kopen. In de Thalys of de Eurostar zijn deze treinkaartjes niet geldig.

Wel reizen in de avondspits met goedkope treinkaartjes?

Wil je wel in de avondspits reizen met goedkope treinkaartjes? Ga dan voor één van de NS dagretour acties die gepubliceerd staan op onze homepagina. Ook vind je hier goedkope treinkaartjes die je op twee verschillende dagen kunt gebruiken. Ideaal voor als je wel goedkoop wilt reizen maar niet op dezelfde dag terug wilt.

Tips:

 • Check voordat je gaat reizen altijd eerst even of er werkzaamheden op het spoor zijn! Zo voorkom je teleurstellingen. Je vindt de werkzaamheden via deze link.
 • Wil je kinderen meenemen als je de AH treinkaartjes gaat gebruiken? Kinderen in de leeftijd t/m 3 jaar reizen sowieso gratis. Voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar is voor €2,50 de Railrunner te koop.
 • Wil je wel goedkoop met de trein reizen maar niet op dezelfde dag terug?  Dan is de 2 x enkel actie van VakantieVeilingen een voordelige keus voor je.

Meeste gestelde vragen

Gaat het hier om een eenmalige chipkaart?

Nee dit keer gaat het om een e-ticket.

Zijn deze treinkaartjes ook gewoon in de winkel verkrijgbaar

Ja hoor. De AH treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij de servicebalie.

Tot hoe laat kan ik hier mee reizen?

Je kunt deze treinkaartjes gebruiken tot 4.00 uur in de vroege ochtend van de volgende dag. Dus in de nachttreinen ook nog.

Is upgraden naar een 1e klas tegen meerpijs mogelijk?

Nee deze treinkaartactie is niet in een 1e klas versie te koop.

Is de Samenreiskorting ook van toepassing op deze AH treinkaartjes?

Nee een Samenreiskorting is niet mogelijk i.c.m. met deze AH treinkaartjes

Mag ik mijn reis in de spits afmaken?

Nee helaas is het met een AH treinkaartje niet meer mogelijk om je reis in de spits af te maken, als je in de daluren bent ingestapt. Wil je persé je treinreis afmaken in de spits dan zul je voor het traject in de spits een ‘normaal treinkaartje moeten aanschaffen.

Hoe zet ik het treinkaartje op mijn mobiel?

Volg de handleiding via de onderstaande link van NS

https://www.ns.nl/reisinformatie/ns-app/e-tickets.html

Mag ik ook een voucher voor iemand anders kopen

Ja hoor dat is geen probleem. Pas tijdens het verzilveren geef je door wie er met het treinkaartje gaat reizen.

Zijn de OV poortjes ook in de spitsuren te openen met de AH treinkaartjes?

De OV poortjes zijn 5 minuten voor het einde van de spits te openen. Dus op 08.55 uur en om 18.25 uur.

Kan ik bij gebruik van AH treinkaartjes ook vergoeding vragen bij vertraging?

Ja ook wanneer je reist met AH treinkaartjes heb je recht op vergoeding bij een vertraging van een half uur of meer. Zie https://www.ns.nl/klantenservice/geld-terug/geld-terug-reguliere-reizen.html

Zijn de AH treinkaartjes ook op 2e paasdag geldig?

Ja ook op 2e paasdag zijn deze treinkaartjes gewoon geldig

Zijn deze AH treinkaartjes ook geldig in de nachttreinen

Ja deze AH treinkaartjes zijn geldig tot 04.00 uur s’nachts.

Moet ik bij het verzilveren van de treinkaartjes aangeven wat mijn reisdoel is?

Nee dit is niet nodig omdat het bij deze actie om een NS dagkaart gaat. Dus kun je onbeperkt kris kras door heel Nederland reizen.

Plan je reis in de onderstaande OV planner en bereken of het AH treinkaartje daadwerkelijk goedkoper is dan de gewone prijs die de OV planner laat zien.