Ervaar het OV goedkoop treinkaartje

Super voordelig onbeperkt reizen met bus en trein in 3 provincies

  • Dagkaart
  • Prijs: volwassenen € 10,-
  • Kinderen 3 – 11 € 1,-
  • Te bestellen t/m 5 september 2021
  • Geldig t/m 5 september 2021
  • Geldig in bus en trein
  • Alleen geldig in de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland
  • Ook geldig in de spits (uitgezonderd 1,2 en 3 september 2021)
  • Niet geldig in de treinen van NS
  • Naar de actiepagina van Ervaarhetov.nl

Ook deze zomer is het weer mogelijk om via de website ‘Ervaar het OV’ een super voordelige dagkaart aan te schaffen die geldig is in zowel de trein als de bus. Met deze dagkaart, die onderdeel uitmaakt van de Summer Sale, reis je voor maar € 10,- onbeperkt door de  provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. Ideaal dus voor een stedentripje naar bijvoorbeeld Zwolle, Deventer, Arnhem of Nijmegen. Omdat deze OV actie ook in de bus geldig is kun je hiermee ook een bestemming uitkiezen die niet met de trein te bereiken is omdat er simpelweg geen station aanwezig is. Denk dan bijvoorbeeld aan de gave pretparken en toffe zwembaden in deze provincies of breng een bezoekje aan prachtige Hanzesteden zonder station als bijvoorbeeld Hattem, Hasselt of Elburg. Woon je niet in één van deze provincies, maar wil je wel gebruik maken van deze OV actie? Koop dan een treinkaartje die je tot in het actiegebied van ‘Ervaar het OV’ brengt en maak vervolgens gebruik van deze super voordelige vervoersbewijzen.

Wat is ‘Ervaar het OV’?

De website ‘Ervaar het OV’ is een samenwerkingsverband tussen de 3 bovengenoemde provincies en de vervoerders Arriva, Breng, Keolis, OV Regio IJsselmond en RRReis met als doel het (regionale) OV meer onder de aandacht te brengen.

Geldigheid van deze actie

Deze Summer Sale is geldig t/m 5 september 2021. Met deze OV actie van ‘Ervaar het OV’ kun je instappen in de bussen van Overijssel, Flevoland en Gelderland, met uitzondering van de steden Almere en Lelystad. De bussen herken je vaak aan de ‘Ervaar het OV’ sticker achterop de bus. De treinen waarmee je kunt reizen zijn de regionale treinen van Arriva, Blauwnet, RRReis en de Valleilijn. Let dus bij het plannen van je reis op dat je niet gebruik kunt maken van de treinen van NS.

Een groot voordeel van deze OV actie is dat je de goedkope vervoersbewijzen, met uitzondering van 1,2 en 3 september 2021, ook mag gebruiken tijdens de spitsuren. Iets wat met de treinaanbiedingen van NS sinds een aantal jaren niet meer mogelijk is.

dagkaart trein Ervaar het OV

Kinderen

Lijkt het je leuk om deze zomer op stap te gaan met deze treinkaartactie maar zou je ook graag je kinderen mee willen nemen naar een leuke bestemming in 1 van deze 3 provincies? Check dan eens de Zomerdagkaart kids van ‘Ervaar het OV’. Met deze dagkaart speciaal voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar reizen ze voor maar €1,- met de trein en de bus in bovengenoemde provincies. Voor veel kinderen is een ritje in de trein of de bus altijd een feestje. Hoe leuk is het om daarom deze zomervakantie een treinuitje te doen met je kinderen! Kinderen in de leeftijd t/m 3 jaar reizen sowieso gratis mee.

Hoe bestel je deze goedkope vervoersbewijzen?

Deze OV actie is alleen online aan te schaffen op de bestelpagina van ‘Ervaar het OV’. Op deze pagina vul je in hoeveel treinkaartjes je wilt bestellen, je persoonlijke gegevens en je reisdatum. Een reisdoel hoef je niet op te geven omdat het bij deze treinkaartactie om een dagkaart gaat waarmee je onbeperkt, kris kras door de provincies kunt reizen. Bij de volgende stap kom je op de controlepagina. Check hier goed de gegevens die je hebt ingevuld!

Na betaling ontvang je een mailtje van ‘Ervaar het OV’ met in de bijlage de geleverde e-tickets. Deze ticket is je vervoersbewijs. Print deze daarom uit en neem ze mee.