Samenreiskorting 40 korting NS
Samenreiskorting NS

Goedkoop samen reizen in de trein met de NS samenreiskorting

 • Voordelig meereizen met NS abonnementhouder
 • 40% korting in de daluren
 • Max 3 personen per traject
 • OV chipkaart niet nodig
 • Niet geldig i.c.m. een Kidsvrij abonnement of NS Flex basis
 • Meereizen met korting
 • 40% korting in de daluren
 • Max 3 personen per traject

Naast de goedkope treinkaartjes die je los bij bijvoorbeeld AH, HEMA, Kruidvat of Spoordeelwinkel kunt kopen biedt NS ook de mogelijkheid om met korting met iemand mee te reizen die in het bezit is van een NS-abonnement, Keuzedag of Studentenreisproduct. De korting is 40% en kan dus een forse besparing opleveren. Deze Samenreiskorting kan alleen gebruikt worden in de daluren. Naast jou mag een abonnementhouder ook nog 2 andere reizigers meenemen met korting. Let wel op dat, in het geval van 2 extra medereizigers en je reist een grotere afstand, het in verhouding goedkoper kan zijn om dan een NS Groepsticket aan te schaffen.
Denk er ook aan dat er met een NS Samenreiskorting ook echt samen gereisd moet worden. Dus samen reizen op hetzelfde traject en in dezelfde klasse. Wil je een bepaald gedeelte van de reis alleen reizen dan zal je de Samenreiskorting weer moeten deactiveren en verder reizen met een ‘gewoon treinkaartje’. 


Hoe werkt Samenreiskorting?

Een treinkaartje met Samenreiskorting kun je aanschaffen bij de kaartjesautomaat of bij de NS servicebalie. Bij de kaartjesautomaat gaat het bestellen als volgt:

 • Scan rechtsonder bij de automaat de OV-chipkaart.
 • Maak de keuze voor Samenreiskorting.
 • Klik vervolgens op akkoord en scan de OV-chipkaart nogmaals.
 • Check tijdens de daluren in en ook tijdens de daluren weer uit.

Houd er rekening mee dat de korting maar voor 1 dag geldig is. Zorg dus dat je de Samenreiskorting activeert op de dag dat je de Samenreiskorting ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Na het uitchecken deactiveert de Samenreiskorting zich automatisch na 35 minuten. Wil je de Samenreiskorting eerder deactiveren dan kun je dit ook doen bij de kaartjesautomaat. Dit doe je door te kiezen voor “Tonen alle producten op kaart’ en kies vervolgens Samenreiskorting en klik op verwijderen. Scan daarna de OV-chipkaart opnieuw en de Samenreiskorting is gedeactiveerd.

Ben je niet in bezit van een OV chipkaart?

Heb je geen OV-chipkaart dan kun je ook heel eenvoudig de Samenreiskorting op internet aanschaffen. Je vult hier je naam in, de datum wanneer je wilt gaan reizen en je reisdoel. Na betaling met iDEAL of met je creditkaart kun je de treintickets uitprinten of in je telefoon laden zodat je deze kan tonen als mobiel ticket. Kies uit de onderstaande links voor een enkele reis of een dagretour met korting.

Veel gestelde vragen over de Samenreiskorting

Iedereen die met met iemand mee kan reizen die in het bezit is van een NS abonnement. Uitgezonderd is hierbij het NS Flex Basis en Kids Vrij abonnement.

Nee, de Samenreiskorting is alleen geldig in de daluren. In het weekend en tijdens de feestdagen is de Samenreiskorting wel de gehele dag geldig.

Je mag maximaal 3 personen meenemen met de Samenreiskorting.

Ja, de Samenreiskorting is een vervoersbewijs op naam. Dus persoonsgebonden.

Nee helaas. De e-ticket is na ontvangst niet meer te wijzigen

Alleen op het binnenlandse traject kun je gebruik maken van de SN Samenreiskorting. In de  Thalys en Nightjet is deze korting niet geldig.

Ja dit kan. Je koopt dan een Samenreisticket in de vorm van een e-ticket.

Ja, reizen met de NS Samenreiskorting kan in de treinen van alle vervoerders.