Voordelig naar Toverland

Dagje pretpark Toverland met korting

Nederland kent ruim 40 pretparken waarvan Toverland in het Limburgse Sevenum één van de jongste is, maar daarom zeker niet de minste! Dit pretpark werd geopend in 2001 en past nu al in het rijtje Hellendoorn, Slagharen en Walibi. Qua bezoekersaantallen (ruim 682.000 per jaar) staat Toverland tussen Hellendoorn en Madurodam in, maar dat zal de komende jaren wel veranderen want het pretpark blijft, ondanks de impact van corona, investeren in de toekomst. De investeringen tot nu hebben in ieder geval al opgeleverd dat Toverland een Zoover Award voor beste attractiepark van Nederland heeft gekregen. Daarnaast werd Toverland in 2020 ook nog eens door ANWB-leden verkozen tot hoogst gewaardeerde attractiepark van Nederland en in de categorie ‘Leukste uitje van Nederland’ beloond met een tweede plek. De verwachting is dan ook dat dit pretpark alleen maar populairder gaat worden.

Toverland: een top 5 pretpark

Toverland is begonnen als indoor pretpark en richtte zich destijds op kleine kinderen. Binnen enkele maanden na de opening werd er al nagedacht over de bouw van een 2e hal, die uiteindelijk in 2004  verwezenlijkt werd met daarin meer aandacht voor de oudere doelgroep. In datzelfde jaar werd ook de eerste buiten attractie gerealiseerd in de vorm van een heuse motor-achtbaan. Bij deze unieke attractie, Booster Bike genaamd, word je zittend op een motor gelanceerd en bereik je binnen 2,8 seconden een snelheid van 73 km/u. Vervolgens word je met 2,3 g-kracht door de bochten gedrukt en stap je na 1.08 minuut vol adrenaline van je felgroene motor af.
Met deze attractie werd een weg ingezet naar een attractiepark voor alle leeftijden en week men af van het plan om het grootste indoor pretpark ter wereld te worden. Met de bouw van de hoogste, langste en snelste houten achtbaan van de Benelux, Troy genaamd, werd de toon gezet voor een pretpark dat vandaag de dag in de top 5 beste pretparken van Nederland thuis hoort.

Toverland nu

De doorontwikkeling van Toverland heeft zijn vruchten afgeworpen. Wanneer je per bus of auto aankomt bij het pretpark is de indrukwekkende achtbaan Troy een blikvanger van formaat die je gelijk duidelijk maakt dat je te maken hebt met een serieus pretpark. En wanneer je naar de entree van het park loopt wordt dit ook nog eens bevestigd door de 40 meter hoge blauwe achtbaan Fenix die links van het park opdoemt. Eenmaal binnen valt op dat dit park mooi is aangelegd met prachtige watervallen en kleurrijke planten. In de handige app van Toverland vind je o.m. de tijden van de shows, een plattegrond en alle attracties overzichtelijk op een rij. Hierbij is ook de wachttijd per attractie aangegeven, wat heel handig kan zijn als het erg druk is.

6 Werelden

In Toverland vind je 6 themawerelden die elk verassend spectaculair zijn en soms ook magisch. Zo doet Toverland zijn naam echt eer aan!

Port Laguna

In deze tropische havenplaats vind je naast de gezellige terrasjes en souvenirshops de interactieve tovershow Magiezijn.

Avalon

In deze geheimzinnige wereld komen de Keltische legendes rondom tovenaar Merlijn en het magische zwaard Excalibur tot leven. Hier vind je o.m. de spectaculaire achtbaan Fenix. Gaaf aan deze achtbaan is dat je naast de baan zit zodat je benen los hangen en het net lijkt of je echt vliegt. Dit geeft een heerlijk gevoel wanneer je op 40 meter hoogte met 95 km/u over de baan schiet. Naast deze geweldige achtbaan vind je hier ook de magische boottocht Merlin’s Quest waarbij je een mysterieus grottenstelsel binnenvaart en oog in oog staat met tovenaar Merlijn.

Ithaka

In dit werelddeel waan je je in de stad Troy. Om deze stad binnen te vallen hadden Griekse helden zich eeuwen geleden verstopt in een gigantisch houten paart om zo ongezien de poorten van deze stad binnen te dringen. Een werelddeel waar angsten overwonnen worden.

Hier vind je daarom ook de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux, genaamd Troy. In deze 1077 meter lange achtbaan zit je in strijdwagens om het magische gevoel van overwinning te ervaren. Het is een doldwaze rit waarin je de hele tijd op snelheid blijft en door de houten stellages dendert. Tegenover deze houten rollercoaster vind je het betoverende schommelschip Scorpios, waar hoge golven bedongen moeten worden. Naast deze 2 attracties is er voor de kleinsten de Paarden van Ithaka waarmee ze een prachtig ritje kunnen maken door het woeste landschap van Troy.

Magische Vallei

In de Magische Vallei vind je Dwervelwind. Een achtbaan waarbij je in een treintje met 70 km/u in los van elkaar draaiende wagonnetjes een gewichtloze rit beleeft. In dit themadeel vind je ook de al eerder genoemde Booster Bike en kun je een wildwaterrit maken over de Djengu River. In deze 460 meter lange woeste rivier, met prachtige rotspartijen, word je in je ronde bootje alle kanten opgeslingerd en vaar je recht op dreigende watervallen af.
Naast deze spectaculaire attracties vind je hier voor de kleinere kinderen Coco Bolo, het speelfort Fort Boreas en de verfrissende survival Waku Waku.

Land van Toos

In dit indoor themagebied, welke meer op families met jonge kinderen is afgestemd, vind je o.m. waanzinnige glijbanen, een achtbaan die sneller gaat dan je van te voren zou denken, een supergave klassieke zweefmolen, de beroemde zwierende theekopjes en een klimvulkaan.
Bij binnenkomst in deze sinds kort vernieuwde hal springt gelijk de achtbaan Toos-Express in het oog. Deze op hol geslagen trein vliegt met een snelheid van 60 km/u over z’n rails. Zelfs voor mensen die als begeleiding meegaan voor kinderen die onder een bepaalde lengte vallen, is deze achtbaan een belevenis.

Wunderwald

Naast het indoor themagebied Land van Toos is ook Wunderwald een indoorhal. Dit wil overigens niet zeggen dat als je eenmaal ingestapt bent in een aantal attracties je niet buiten komt. In bijvoorbeeld de boomstam-attractie Expedition Zork stap je binnen in en gaat de reis na een achterwaartse afdaling buiten verder om vervolgens daar 115 meter naar beneden te storten. Ook een bobsleeritje in de 512 meter lange Maximus’ Blitz Bahn start en eindigt indoor, maar is ook een deel outdoor. In deze hal vind je ook Villa Fiasko. Een villa die er aan de buitenkant heel normaal uitziet, maar waar van binnen alles mis is. Als de deur gesloten is begint er van alles te draaien, wiebelen en bewegen. Je lijkt wel gek te worden hier! Wat vooral opvalt in deze hal zijn de enorme touwbruggen en rollerbanen waar kinderen fantastisch speelplezier kunnen beleven.

Entertainment

Naast de indrukwekkende attracties die Toverland herbergt kom je qua entertainment ook wel aan je trekken. Wat dacht je van de interactieve show Magiezijn op het entertainmentplein Port Laguna? Hierbij wordt je zelf een tovenaar. Daarnaast is hier ook de spannende duikshow ‘The Battle of Port Laguna’ te zien. Deze show wordt minimaal 3x per dag opgevoerd en hierin zie je o.m. een dodemansduik vanaf 25 meter hoog. In de Magische Vallei kun je nog de sensationele watershow Katara zien.

Horeca

Djengu River

Ben je een echte Bourgondiër die houdt van een stevige maaltijd? Of wil je liever niet veel tijd spenderen voor een hapje? Voor iedereen is er een restaurant naar smaak. Van heerlijke bedieningsrestaurants en foodcourts tot snelle takeaways. De prijzen zijn redelijk en voor een pretpark niet al te duur. Zo betaal je voor een bakje patat € 2,10 en voor een Pizza Margherita € 7,75. Voor een kopje koffie ben je € 2,20 kwijt.

Met korting naar Toverland
Via Toverland zelf:
  • Early Bird tickets: Koop je de tickets minimaal 7 dagen van tevoren dan ontvang je € 7,- korting.
  • Online tickets: Koop je (binnen 6 dagen) online je tickets dan ontvang je tot € 2,- korting.
Via Spoordeelwinkel (NS dagretour + bus + entreeticket):
  • Volwassenen 2e klas € 47,-
  • Kinderen 4 – 11 jaar € 27,-
Via de ANWB:
  • Iedereen vanaf 140 cm € 30,-
  • Iedereen tussen de 90 en 140 cm € 22,50
Vervoer naar Toverland

Per OV

Aangekomen op station Horst-Sevenum kun je de directe busverbinding naar Attractiepark Toverland pakken. Deze pendelbus wordt gereden door vervoerder Arriva.

Per Auto

Vanaf Nijmegen

Volg de A73 richting Venlo. Bij afrit 9 eraf  en einde van de afslag links. Tweede rotonde linksaf, richting Ysselsteyn. Blijf deze weg volgen tot je de borden Toverland kunt volgen.

Vanaf Roermond – Maastricht

Volg de A73 richting Venlo/Nijmegen. Bij knooppunt Zaarderheiken ga je richting Eindhoven (A67). Vanaf afrit 38 kun je de borden Toverland volgen.

Vanaf Eindhoven

Volg de A73 richting Venlo/Nijmegen. Bij knooppunt Zaarderheiken ga je richting Eindhoven (A67). Vanaf afrit 38 kun je de borden Toverland volgen.

Adres Toverland:

Attractiepark Toverland

Toverlaan 2

5975 MR  Sevenum