Jongeren reizen goedkoper in de daluren met de NS Jongerendagkaart

NS Jongerendagkaart
Vanaf 1 september 2020 start NS met de verkoop van een nieuwe Jongerendagkaart. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen daarmee de hele dag onbeperkt reizen voor maar €7,50. De kaart is alleen geldig in NS treinen en doordeweeks moet buiten de spitsuren worden gereisd. In het weekend is de kaart de hele dag bruikbaar.  


De nieuwe dagkaart is te koop via de NS-app en met een barcode in de app kunnen de stationspoortjes worden geopend. De jongeren hebben hiervoor dus geen OV Chipkaart nodig. Tjalling Smit, lid Raad van bestuur NS, geeft aan dat NS voor een nieuwe generatie reizigers de trein een logische keuze wil maken. Gratis reizen in de trein is al mogelijk voor kinderen tot 12 jaar – na een eenmalige aanschaf van een OV Chipkaart met daarop een Kids Vrij Abonnement – en voor studenten. Jongeren tot 19 jaar vallen daar net buiten. NS wil dit nu oplossen door treinreizen voor deze groep fors goedkoper te maken.  

Veranderd reisgedrag 

NS kondigde in februari 2020 al een speciale jongerendagkaart en een nieuw weekendabonnement aan voor jongeren. Doordat sinds de coronacrisis het reisgedrag is veranderd, gaat NS het volledige abonnementsaanbod tegen het licht houden. Uit klantonderzoek blijkt dat een jongerendagkaart voor 90% voorziet in een behoefte en daarom introduceert NS nu al wel de Jongerendagkaart.  

Onderzoek onder 1087 jongeren en hun ouders leverde op dat jongeren vooral met de trein reizen voor een dagje winkelen of familie-/vriendenbezoek. Bij een aantrekkelijke prijs van een treinkaartje gaf 71% van de jongeren en 57% van de ouders aan vaker de trein te zullen nemen.  

 

Kort samengevat 

  • Jongerendagkaart voor €7,50 per 1 september 2020. 
  • Dal Dagkaart: geldig tijdens daluren en het weekend. 
  • Te koop via de NS App dus geen OV Chipkaart nodig 
  • Alleen geldig in NS treinen.  
  • Leeftijd 12 t/m 18 jaar.