Digitale uitjes als alternatief in Coronatijd

Met goedkope treinkaartjes een dagje uit zit er voorlopig niet in. Het advies blijft om de trein te gebruiken als het echt niet anders kan. Een mondkapje dragen in de trein is verplicht als het reizen in de trein voor jou noodzakelijk is en probeer dan ook de spitsuren te vermijden.
Dus voor nu even geen dagje treinen om te gaan shoppen in een leuke stad, bruisende evenementen te bezoeken, cultuur te snuiven in één van de 685 musea die Nederland rijk is of de Keukenhof te bezoeken waar de vele Rhododendrons beginnen te bloeien! We moeten nog even geduld hebben. Met de nodige aanpassingen gaan gelukkig steeds meer musea, dierentuinen en pretparken weer open, maar met de trein zulke uitjes bezoeken is nog steeds not done!
Om toch een klein beetje het uitjesgevoel te proeven hebben we een aantal musea, dierentuinen en pretparken op een rijtje gezet die hun ingangen virtueel voor jou hebben opengezet. Zo kun je virtueel plaatsnemen in de Baron en  een 360° ritje maken, live de olifantskudde van Dierenpark Amersfoort bekijken, een virtuele rondgang maken in het Anne Frank Huis of je virtueel laten rondleiden in de Keukenhof.

Ook aan de kinderen is gedacht. NEMO deelt bijvoorbeeld op hun website leuke weetjes, testjes en doe-het-zelf-dingetjes. Bij Museum Beeld en Geluid kun je o.m. een rap en een meme maken, een Emoji quiz doen en zelfs in Minecraft virtueel rondlopen in het gebouw van Beeld en Geluid. Zo zijn er nog veel meer virtuele mogelijkheden om toch een beetje het gevoel van een uitje te ervaren.

Hieronder het overzicht met leuke virtuele uitjes

voor jong en oud. Een leuk alternatief voor nu!