Goedkoop treinkaartje naar Maastricht

Dagje Maastricht met de trein inclusief een boottocht

Eén van de 5 treinkaart aanbiedingen waarmee NS rustig en beheersbaar de acties van NS Spoordeelwinkel weer wil opstarten is een dagretourtje Maastricht incl. een rondvaart over de Maas. Zeker nu de verwachting is dat veel mensen niet op vakantie gaan en sowieso niet naar het buitenland gaan, lijkt dit ons een goede keuze. Want welke stad geeft je niet meer een buitenlandgevoel dan het prachtige historische Maastricht?! Een heerlijk uitje om de tijd die achter ons ligt even te vergeten.

Wat kost de aanbieding en wat krijg je er voor?

Deze treinkaartaanbieding is te koop voor € 26,-. Wil je liever lekker comfortabel eerste klas reizen, wat voor velen qua afstand wel relaxed is, dan betaal je € 33,- voor deze aanbieding. De boottocht over de Maas zit bij de prijs inbegrepen en dien je vooraf te reserveren op datum en afvaart. Kinderen zijn een stuk goedkoper uit, want voor kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar betaal je € 8,- voor dit treinarrangement zowel voor eerste of tweede klas reizen.

Reizen in de daluren

Om zoveel mogelijk uit dit dagje uit te halen, kun je met deze aanbieding het beste in het weekend op stap gaan. De treinkaartjes zijn namelijk op maandag t/m vrijdag alleen geldig in de daluren. Dat betekent dus dat je er niet mee mag reizen tussen 06.30 uur en 09.00 uur en tussen 16.00 en 18.30 uur. In het weekend gelden deze beperkingen niet en kun je dus vroeger met je reis beginnen.  Zo houd je de meeste tijd over om van Maastricht te genieten.

Leuke tips om Maastricht te ontdekken

Of je nu een echte Bourgondiër of cultuursnuiver bent, of dat je lekker van shoppen en een terrasje houdt. Maastricht heeft alles in huis om het iedereen naar de zin te maken. Voordeel van Maastricht is dat het een hele compacte stad is. Aangekomen op het station loop je binnen 10 minuten over de Sint Servaasbrug de binnenstad in en ook in de stad zelf zijn alle toeristische hotspots goed per voet te bereiken. Al tijdens de boottocht die bij deze aanbieding zit inbegrepen, krijg je een goed beeld van de stad. Deze boottocht duurt 50 minuten en je passeert o.m. de O.L.V basiliek, de historische omwalling, de nieuwe stadswijk Céramique met het Bonnefanten museum en het Gouvernementsgebouw dat bekend is van het ‘Verdrag van Maastricht’. Eenmaal weer aan wal moet je natuurlijk even de Sint Servaasbasiliek binnenlopen, de oudste basiliek van Nederland met 1 van de rijkste schatkamers van Euopa. De basiliek is dagelijks geopend en tegen betaling te bezichtigen. Het imposante gebouw grenst aan het beroemde Vrijthof. Dit plein is omringd door nog meer prachtige historische gebouwen en is natuurlijk bekend van de prachtige zomerconcerten van André Rieu.
Niet alleen de echte Bourgondiër kan zijn hart ophalen in Maastricht, je kunt er ook heerlijk shoppen. Zo vind je in deze stad chique kledingwinkels maar ook heel veel kleine boetiekjes. Al met al een prachtige stad om deze zomer eens te bezoeken met deze aantrekkelijke treinkaartactie van NS Spoordeelwinkel.

Waar en tot wanneer is deze aanbieding te bestellen

De verkoop van deze treinkaartactie loopt t/m 31 augustus 2020 en zijn te koop via de website van Spoordeelwinkel. Eenmaal gekochte kaartjes zijn te verzilveren/gebruiken t/m 3 september 2020. De treinkaartjes kun je laden in de NS app op je telefoon of gewoon uitprinten. De voucher voor de rondvaart kun je inleveren bij de Rederij Stiphout. Deze vind je aan de Maaspromenade nr. 58.

Nog meer dagretour aanbiedingen

Naast deze treinaanbieding loopt er momenteel ook een NS dagretour aanbieding waarmee je voor maar €23,- naar Groningen, Leeuwarden of Nijmegen kunt reizen en weer terug. Hierbij inbegrepen zit geen rondvaart zoals bij deze aanbieding, maar een kop koffie/thee met appelgebak. Dus wil je er deze zomer nog een keer er op uit…?