Goedkoop treinkaartje incl. rondvaart Maastricht

Dagje Maastricht met de trein inclusief een boottocht

Ontdek met deze treinkaartactie het prachtige Maastricht, een stad vol charme en geschiedenis. Stap aan boord van de rondvaartboot, die bij deze treinkaartactie inbegrepen zit en geniet van de panoramische uitzichten.


Wat kost de aanbieding en wat krijg je er voor?

Deze treinkaartaanbieding is te koop voor € 41,- waarbij het niet uitmaakt vanaf welk station in Nederland je opstapt. Wil je liever lekker comfortabel eerste klas reizen, wat voor velen qua afstand wel relaxed is, dan betaal je € 47,50 voor deze aanbieding. De boottocht over de Maas zit bij de prijs inbegrepen en dien je vooraf te reserveren op datum en afvaart. Kinderen zijn een stuk goedkoper uit, want voor kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar betaal je € 9,- voor dit treinarrangement, zowel voor eerste als tweede klas reizen.

Reizen in de daluren

Om zoveel mogelijk uit dit dagje uit te halen, kun je met deze aanbieding het beste in het weekend op stap gaan. De treinkaartjes zijn namelijk op maandag t/m vrijdag alleen geldig in de daluren. Dat betekent dus dat je er dan niet mee mag reizen tussen 06.30 uur en 09.00 uur en tussen 16.00 en 18.30 uur. In het weekend gelden deze beperkingen niet en kun je dus vroeger met je reis beginnen. Zo houd je de meeste tijd over om van Maastricht te genieten.

Leuke tips om Maastricht te ontdekken

Of je nu een echte Bourgondiër of cultuursnuiver bent, of dat je lekker van shoppen en een terrasje houdt. Maastricht heeft alles in huis om het iedereen naar de zin te maken. Voordeel van Maastricht is dat het een hele compacte stad is. Aangekomen op het station loop je binnen 10 minuten over de Sint Servaasbrug de binnenstad in en ook in de stad zelf zijn alle toeristische hotspots goed per voet te bereiken. Tijdens de boottocht die bij deze aanbieding is inbegrepen, krijg je al een goed beeld van de stad. Deze boottocht duurt ongeveer 50 minuten en brengt je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder de O.L.V.-basiliek, de historische omwalling, de nieuwe stadswijk Céramique met het Bonnefantenmuseum en het Gouvernementsgebouw dat bekend is van het ‘Verdrag van Maastricht’. Eenmaal weer aan wal moet je natuurlijk even de Sint Servaasbasiliek binnenlopen. Deze oudste basiliek van Nederland herbergt 1 van de rijkste schatkamers van Europa. De basiliek is dagelijks geopend en tegen betaling te bezichtigen. Het imposante gebouw grenst aan het beroemde Vrijthof. Dit plein is omringd door nog meer historische gebouwen en is natuurlijk bekend van de geweldige zomerconcerten van André Rieu.
Niet alleen de echte Bourgondiër kan zijn hart ophalen in Maastricht, je kunt er ook heerlijk shoppen. Zo vind je in deze stad chique kledingwinkels maar ook heel veel kleine boetiekjes. Al met al een prachtige stad om deze zomer eens te bezoeken met deze aantrekkelijke treinkaartactie van NS Spoordeelwinkel.

Waar en tot wanneer is deze aanbieding te bestellen

Deze treinkaartactie is te koop en geldig t/m 31 augustus 2023 en is alleen online te bestellen via de Spoordeelwinkel van NS. De treinkaartjes kun je laden in de NS app op je telefoon of gewoon uitprinten.