Korting in rustige treinen

Voordelig reizen in rustige treinen

 • Enkele reis
 • Prijs: tot 60% korting
 • 1e of 2e klas
 • Dagretour of enkele reis
 • Tot 60% korting
 • Minimaal 1 dag voor vertrek bestellen
 • Geldig op specifieke trajecten

NS biedt nu de mogelijkheid om extra voordelig te reizen in rustige treinen op drie speciaal geselecteerde trajecten. Dit initiatief heeft als doel de drukte in treinen te verminderen en de reizigerservaring te verbeteren. Hoe werkt het? Hoe rustiger de trein, hoe groter het voordeel op je treinkaartje. Daardoor kun je profiteren van kortingen die kunnen oplopen tot wel 60%!
Deze aanpak moedigt reizigers aan om flexibeler te zijn in hun reistijden en te kiezen voor rustigere momenten. Door de reizigers over de dag te spreiden, kan NS de drukte tijdens piekuren verminderen en een comfortabelere reiservaring bieden.De 3 trajecten

Voordelig reizen in rustige treinen is tot nu toe in beide richtingen als enkeltje beschikbaar op de volgende trajecten:

 1. Den Helder – Utrecht Centraal
 2. Groningen – Utrecht Centraal
 3. Den Haag Centraal – Eindhoven Centraal

Daarbij mag je ook kiezen voor een reis tussen twee tussengelegen stations die op het traject liggen. Deze stations zijn:

 • Den Helder, Den Helder Zuid, Anna Paulowna, Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar Noord, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Zaandam, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Utrecht Centraal.
 • Groningen, Assen, Zwolle, Amersfoort Centraal en Utrecht Centraal.
 • Den Haag Centraal, Den Haag HS, Delft, Rotterdam Centraal, Breda, Tilburg en Eindhoven Centraal.

Let erop dat jouw vertrek en aankomst moet plaatsvinden in het door jou gekozen tijdslot. Het is dus niet toegestaan je reis af te maken buiten je tijdslot om. Mis je jouw trein door uitval of storing? Dan mag je op het door jou gekozen traject een andere trein nemen.
NS Voordeel is niet beschikbaar voor de OV-chipkaart, als abonnement of als dagretour.

Hoe bestel je deze goedkope treinkaartjes

Om voor deze goedkope treinkaartjes in aanmerking te komen moet je minimaal 1 dag voor vertrek de treinkaartjes bestellen. Dit kun je doen via de website van NS of via de NS app. In de reisplanner herken je deze extra voordelige trajecten aan de groen NS Voordeel label. Daarbij staat ook de prijs vermeld die afhankelijk is van de drukte in de trein. Het treinkaartje kun je vervolgens uitprinten of tonen op je smartphone.
Eenmaal gekochte treinkaartjes kun je niet meer wijzigen. Zorg er dus voor dat je alles goed hebt ingevuld.

Nee, NS Voordeel is alleen als enkele treinreis verkrijgbaar.

NS Voordeel is verkrijgbaar in de Reisplanner op de website en in de NS-app. Nadat je je reis hebt gepland en ervoor kiest om een los kaartje te kopen in de Reisplanner, worden de beschikbare kaartjes weergegeven. Als NS Voordeel beschikbaar is voor jouw reisoptie, herken je dit aan het groene label met NS Voordeel.

Nee, Vroegboek Dal kan niet worden gecombineerd met andere kortingskaartjes en combideals.

Nee, het is niet mogelijk om NS Voordeel te gebruiken met een OV-chipkaart, als abonnement of als dagretour.