Keukenhof trein

Voordelig met de trein naar de Keukenhof 2024

De lente is weer aangebroken, wat betekent dat de jaarlijkse bloemententoonstelling in de wereldberoemde Keukenhof van start gaat. Dit jaar is het park geopend van 21 maart tot en met 12 mei 2024. Vorig jaar trok deze prachtige bloementuin maar liefst 1,4 miljoen bezoekers gedurende een periode van 8 weken! Het is dan ook dé meest bekende toeristische attractie van Nederland, die niet alleen Nederlanders, maar ook talloze internationale bezoekers trekt.

Naast het bewonderen van de bloemen biedt de Keukenhof een breed scala aan activiteiten en evenementen die aantrekkelijk zijn voor bezoekers van alle leeftijden en interesses. Denk hierbij aan rondleidingen, kinderactiviteiten, concerten en culinaire evenementen.

De Keukenhof is gemakkelijk bereikbaar met de trein, en met de combideal van NS Spoordeelwinkel of met een goedkoop treinkaartje is het zelfs nog voordeliger om te bezoeken.

Het beroemdste bloemenpark ter wereld.

De Keukenhof is wereldberoemd vanwege zijn kleurrijke tulpenvelden en andere bloemenpracht. Het park beslaat een oppervlakte van maar liefst 32 hectare en heeft meer dan 7 miljoen bloembollen (!) in de grond. Vanaf half maart tot en met half mei staan deze bollen in de bloei en vormen ze een onvergetelijk schouwspel voor de bezoekers.

Maar er is meer te zien dan alleen tulpen. De Keukenhof heeft ook een prachtige rozentuin, een bloemententoonstelling in het Beatrix paviljoen en verschillende thematuinen zoals de Japanse tuin en de Engelse landschapstuin. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin en het doolhof.

De Keukenhof is dus een must-see voor iedereen die houdt van bloemen en tuinen. Een bezoek aan de Keukenhof is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Keukenhof met de trein

Naast deze activiteiten zijn er ook regelmatig evenementen in de Keukenhof:

DatumEvenement
21 maart – 12 mei 2024Anthurium en orchideeënshow
12 maart – 12 mei 2024Kleurrijke bloemen- en plantenshow in het Willem-Alexander paviljoen
28 maart – 2 april 2024Freesia- en Chrysantenshow
29 maart – 30 maart 2024Oud-Hollandse dagen
4 april – 9 april 2024Rozenshow in het Oranje Nassau paviljoen
11 april – 16 april 2024Narcissen en bijzondere bolgewassenshow
17 april 2024Ontmoet Nijntje in de Keukenhof
20 april – 25 aprilOntmoet Nijntje in Keukenhof
18 april – 23 april 2024Alstroemeria- en Calla show
20 april 2024Het Bloemencorso rijdt van Noordwijk naar Haarlem
25 april – 30 april 2024Gerbera, Lisianthus- en Callashow
29 april – 3 mei 2024Fien & Teun zijn in de meivakantie in Keukenhof
2 mei – 12 mei 2024Anjer- en Zomerbloemenshow
8 mei 2024Keukenhof Concert
11 – 12 mei 2024Romantiek in Keukenhof – Klassieke muziek tussen bloeiende bloemen

Via de NS Spoordeelwinkel kun je een voordelige treinkaart combi bestellen waarmee je het dagretourtje, een buskaartje en een toegangsticket regelt. De prijzen vind je in onderstaand tabel en gelden vanaf elk station in Nederland.

Keukenhof treinkaartaanbieding NS Spoordeelwinkel

NS dagretour + entreeticket2e klas1e klas
Kinderen t/m 3 jaar€ 0,-€ 0,-
Kinderen 4 t/m 11 jaar€ 20,50
Kinderen 12 t/m 17 jaar€ 40,-
Volwassenen€ 50,-€ 56,50

Met korting in de trein naar de Keukenhof

Reis je met meerdere personen of woon je op niet al te verre afstand van de Keukenhof? Dan kan het voordeliger zijn om een goedkoop treinkaartje te combineren een kortingsactie bij de onderstaande aanbieders.

AanbiederPrijsProduct
ANWBtot 5 euro kortingLedenkorting

Speciale bussen, de zogenaamde Keukenhof Express Bussen, vertrekken vanaf Leiden Centraal, Schiphol Airport, Amsterdam RAI en Haarlem Centraal naar park de Keukenhof

VertreklocatieBusmaatschappijBusnummerBestemmingVertrektijd
Busstation, centrumzijde NS-station LeidenArrivaKeukenhof Express 854Keukenhof4 x per uur
Uitgang aankomsthal 1 Schiphol AirportArrivaKeukenhof Express 858Keukenhof6 x per uur
Europaplein Amsterdam RAIArrivaKeukenhof Express 852Keukenhof8 x per uur
Station HaarlemConnexxionKeukenhof ExpressKeukenhof2 x per uur
(za. zo. en feestdagen)

Vertrektijden van de eerste en de laatste bus naar en vanaf de Keukenhof

  • Schiphol Airport, Amsterdam RAI en Station Leiden Centraal: dagelijks, eerste bus om 7:30 uur en laatste bus terug om 19:55 uur.
  • Haarlem Station:  Weekend (Keukenhof Express Haarlem), eerste bus om 10:00 uur en laatste bus terug om 17:45 uur.

Het bestellen en verzilveren van de tickets

  • Ga naar de site van NS Spoordeelwinkel en selecteer het aantal tickets. Vul enkele gegevens in en betaal met iDEAL. Vervolgens ontvang je de vouchercode in je mailbox.
  • Kies de datum van je bezoek, het tijdslot voor de Keukenhof Express en je opstapplaats.
  • Selecteer het Keukenhof ticket + Keukenhof Express Busreis en voer je vouchercode in onder het kopje ‘promotiecode’. Klik op ‘betalen’.
  • De vouchercode geeft 100% korting, je hoeft dus niets af te rekenen.
  • Je ontvangt het Keukenhof ticket + Keukenhof Express Busreis ticket in je mail. Printen is niet nodig, je kunt het ticket vanaf je telefoon tonen. De barcode op het ticket geldt voor zowel de Keukenhof Express als de Keukenhof entree.
  • Laad je treinkaartjes in de NS-app op je telefoon of print ze uit als je dat liever doet.

Veel gestelde vragen over de Keukenhof

Keukenhof is dagelijks geopend van 21 maart tot en met 12 mei 2024. De Combideal van NS Spoordeelwinkel is geldig van 21 maart t/m 30 april 2024.

Tussen 08.00u en 19.30u.

In Keukenhof zijn honden welkom, mits ze zijn aangelijnd en er geldt een maximum van 1 hond per persoon. Let op dat in de paviljoens en restaurants geen honden zijn toegestaan, behalve geleidehonden voor hulpbehoevenden. Gratis hondenpoepzakjes zijn verkrijgbaar bij de toegangscontroleurs.

Het adres van de Keukenhof is:

Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

Nee, tickets zijn geldig op een vooraf gekozen datum en tijdslot.

Het park is dagelijks geopend tussen 8.00u en 19.30u. Keukenhof hanteert tijdsloten van een half uur als aankomsttijd. Je kunt dus kiezen uit tijdsloten als: 8.00u. – 8.30u. en 8.30u. – 9.00u. enzovoort. Het laatste tijdslot is 18.30u. – 19.00u. (let op: het park sluit om 19:30u. Dit betekent dat je dan maximaal een uur in het park kunt blijven).

Het ticket is de hele dag geldig voor alle Keukenhof Express buslijnen (Haarlem Centraal Station, Amsterdam RAI, Schiphol Airport en Leiden Centraal Station). Je bent dus niet gebonden aan de locatie waar je met de bus vertrekt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om heen te reizen vanaf Amsterdam RAI en terug te reizen naar Schiphol Airport met hetzelfde ticket.

Adres Keukenhof:

Stationsweg 166A

2161 AM Lisse

contact: keukenhof.nl/nl/contact