Kinderen voordelig in de trein met de Railrunner
De NS Railrunner
  • Dagkaart
  • Prijs: € 2,50
  • Voor kinderen vanaf 4 t/m 11 jaar
  • Geldig in zowel 1e als 2e klasse
  • Ook in de ochtend- en avondspits te gebruken
  • Als e-ticket te bestellen
  • Zelfstandig reizen toegestaan mits 2e klas
  • Naar de actiepagina

Wat is een Railrunner en wat kost het?

De NS Railrunner is een speciaal treinkaartje voor kinderen van 4 t/m 11 jaar waarmee ze voor maar € 2,50 de hele treinreis met je meereizen. Kinderen in de leeftijd t/m 3 jaar mogen sowieso gratis met je mee, mits ze geen eigen zitplaats nodig hebben en desnoods bij je op schoot kunnen zitten. Met dit goedkope treinkaartje mogen kinderen ook zelfstandig een treinreis maken als ze dit maar wel 2e klas doen. Of dit verantwoord is is aan de ouders/voogd. Een belangrijke afweging zou kunnen zijn of er overgestapt moet worden en of het kind voldoende assertief is en hulp durft te vragen wanneer dat nodig is. Kinderen mogen met een Railrunner ook 1e klas reizen als dat maar onder begeleiding is van iemand die 12 jaar of ouder is.

Railrunner kopen

Een Railrunner kaartje kun je heel eenvoudig online kopen. Na het invullen van enkele gegevens en nadat je de betaling hebt gedaan kun je deze vervolgens als e-ticket downloaden en uitprinten. Ook is het mogelijk om een Railrunner of meerdere Railrunners op je telefoon te laden als mobiel ticket. Houd er wel rekening mee dat OV-poortjes, die je op steeds meer vooral grotere stations aantreft, zo ingericht zijn dat ieder z’n eigen treinkaartje heeft. Bij meerdere Railrunners op je telefoon kan het dus onpraktisch zijn om meerdere kinderen de poortjes te laten passeren. Neem je meerdere kinderen mee dan is uitprinten misschien een betere optie. Daarnaast vinden veel kinderen het scannen van hun eigen treinkaartje om een poortje te kunnen openen ook  wel heel erg stoer!

Reizen met de Railrunner

Met dit goedkope treinkaartje voor kinderen kunnen zij onbeperkt reizen door heel Nederland. Bij aankoop van een Railrunner is het dus niet nodig om een begin- of eindstation op te geven. Het is ook mogelijk om met een Railrunner in de spitsuren te reizen. Net als alle andere vervoersbewijzen in de vorm van e-tickets, is in- en uitchecken met een Railrunner niet nodig.

Kids Vrij abonnement.

Denk je dat je de komende tijd vaker kinderen gaat meenemen in de trein dan kun je er ook voor kiezen om ipv een Railrunner het Kids Vrij abonnement aan te schaffen. Het Kids Vrij abonnement  kun je tot nu toe nog steeds gratis aanschaffen. Omdat een Kids Vrij abonnement op een OV-chipkaart geladen moet worden heeft je kind een eigen OV-chipkaart nodig. Deze kun je voor € 7,50 eenmalig online aanschaffen. Een simpel rekensommetje laat zien dat je een Kids Vrij abonnement er al na 3x gebruiken uit hebt.