Treinkaartje IJsbeeldenfestival

Met goedkope treinkaartjes naar het IJsbeelden Festival

Het IJsbeelden Festival is weer neergestreken in  de Zwolse IJsselhallen en dit jaar wordt er mooier en grootser uitgepakt dan ooit. Van zaterdag 16 december 2023 t/m zondag 25 februari 2024 kun je genieten van prachtige ijs- en sneeuwsculpturen tijdens het grootste ijssculpturenfestival van Europa. De beste ijskunstenaars uit alle werelddelen zijn aan de slag gegaan met 700.000 kilo ijs en sneeuw. Nog nooit is er zoveel ijs en sneeuw gebruikt.
De meest handige manier om het IJsbeeldenfestival te bereiken , is per trein. Via de NS Spoordeelwinkel kun je eenvoudig een voordelig treinkaartje en een toegangsticket voor het IJsbeeldenfestival in één keer regelen.


Mythen en Legenden

In 2023 draait alles om “Mythen en Legenden” tijdens dit jaarlijkse evenement. Oude verhalen komen tot leven in indrukwekkende ijs- en sneeuwsculpturen die oprijzen tot een hoogte van maar liefst 6 meter. Deze betoverende creaties nemen bezoekers mee op een reis door tijdloze vertellingen, waar de mystiek van mythen en de grootsheid van legenden samenkomen. Laat je verwonderen door de magische sfeer terwijl de ijzige sculpturen de verhalen van lang vervlogen tijden tot uitdrukking brengen. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarin de kunst van ijs en sneeuw samensmelt met de rijke wereld van mythen en legenden.

Om weer lekker op te warmen kun je terecht op de verwarmde horeca terrassen of in de Jägermeister-ijsbar voor een warme drank en een apfelstrudel.

Wanneer je toch in Zwolle bent is het misschien een leuk idee dit uitje te combineren met een bezoek  aan het centrum van deze gezellige Hanzestad. Zwolle heeft een aantal mooie winkelstraten, een rijke cultuur en vele sfeervolle restaurants en cafés. Echt de moeite waard dus! Wandelend is het vanaf de IJsselhallen naar de binnenstad prima te doen, maar je kunt ook gebruik maken van de gratis pendelbus die op de parkeerplaats van het terrein te vinden is. Deze brengt je in een paar minuutjes naar de binnenstad.

IJsbeeldenfestival trein 2023 kunstenaar

Met de trein naar het IJsbeelden Festival

Het IJsbeeldenfestival is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Zwolle is het via de Westerlaan ongeveer 12 minuten lopen naar de IJsselhallen. Wil je liever niet lopen, dan kun je gratis gebruik maken van de pendelbus. Deze vertrekt vanaf hotel Wientjes, welke gevestigd is aan Stationsweg 7. Aan de voorkant van het station (centrumzijde) steek je de weg over en volg je de bordjes richting het centrum. Hierbij loop je over de Stationsweg en na ongeveer 3 minuten lopen vind je aan de rechterkant hotel Wientjes. Raadpleeg https://www.ijsbeelden.nl/activiteiten/bus voor meer informatie over deze pendelbusdienst.

De pendelbus zal operationeel zijn op de volgende dagen:

Zaterdag 16 december en zondag 17 december. Tijdens de kerstvakantie dagelijks: van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024, met uitzondering van eerste kerstdag (25 december). Instappen naar en vanaf het evenement kan vanaf 10.00 uur tot 17.10 uur.

Goedkoop treinkaartje + entreeticket IJsbeelden Festival

Via de Spoordeelwinkel van NS is het mogelijk een treinkaartjes actie te bestellen waarbij de entreeticket inbegrepen zit. Het treinkaartje is een dagretour waarmee je vanaf elk station in Nederland kunt reizen.

 • 2e klas – ma. t/m vr.
 • 2e klas – weekend
 • kind 4t/m 11 jaar ma. t/m vr.
 • kind 4 t/m 11 jaar – weekend
 • €40,-
 • € 44,-
 • €17,-
 • €17,-

Hoe bestel je de combideal treinkaartje en entreeticket

 • Ga naar de site van Spoordeelwinkel
 • Selecteer het aantal tickets dat je wilt hebben en vul enkele gegevens in.
 • Doe de betaling
 • Verzilver de voucher voor het IJsbeelden Festival op de site www.ijsbeelden.nl/inwisselen
 • Vul de vouchercode in die je van Spoordeelwinkel hebt gekregen
 • Vervolgens kom je op de bestelpagina waar je de ticket voor de door jou gekozen datum en tijd kunt boeken.
 • Na boeking ontvang je een reserveringsbewijs
 • Verzilver de treinkaartjes via de link die je ontvangen hebt.
 • Print de treinkaartjes uit of laadt ze in je NS-app
Treinaanbieding IJsbeeldenfestival tijger
dagretour IJsbeeldenfestival

Veel gestelde vragen over het IJsbeelden Festival

Het festival is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op maandag gesloten, behalve tijdens de kerst- en voorjaarsvakanties.

Vanaf het station is het ongeveer 12 minuten lopen naar de IJsselhallen waar het IJsbeelden Festival plaatsvindt.

Van 10:00u tot 17:00u

Ja, honden zijn toegestaan mits aangelijnd

Het IJsbeelden Festival vind je bij de IJsselhallen.

IJSSELHALLEN ZWOLLE
Rieteweg 4
8011 AB  Zwolle

Nee, tijdens het bestellen van je toegangskaartje moet je een tijdstip kiezen wanneer je het IJsbeelden Festival wil bezoeken.

Ja, je kunt kosteloos gebruik maken van de pendelbus.

Ja, het is toegestaan om foto’s te maken.

Adres IJsbeelden Festival:

Rieteweg 4
8011 AB Zwolle

Tel: (038) 20 22 757