treinkaartje enkele reis 2e klas 2020
 • Enkeltje
 • 2e klas
 • Prijs € 11,50
 • Elke dag in de week te gebruiken
 • Te koop en te gebruiken t/m 31 – 12 –  2020
 • In- en uitchecken niet nodig
 • Op zaterdag en zon-en feestdagen de hele dag geldig
 • Ma t/m vr niet geldig tussen 06.30 – 09.00u en 16.00 – 18.30u
 • E-tickets
 • Bestemming naar keuze
 • Max. 4 enkeltjes per boeking
 • Actie tijdelijk stopgezet!
Goedkoop treinkaartje enkele reisOok in 2020 heeft Actievandedag weer goedkope treinkaartjes te koop voor een enkele 2e klas reis. Hiermee reis je voor maar € 11,50 naar een door jou uitgekozen bestemming. Twee van deze goedkope enkeltjes zijn ideaal te gebruiken als retourtje voor 2 verschillende dagen. Handig wanneer je wel goedkoop wilt reizen met de trein maar niet op dezelfde dag terug wilt. Voor een weekendje weg bijvoorbeeld zijn 2 van deze goedkope enkeltjes prima te gebruiken als een weekendretourtje. Ook zijn deze treinkaartjes goed te gebruiken als transfer naar Schiphol.
Houd er wel rekening mee dat je met deze treinkaartjes op doordeweekse dagen alleen mag reizen in de daluren dus niet in de ochtend- en avondspits. In de weekenden en op feestdagen is dit enkeltje wel de hele dag te gebruiken omdat er dan geen spitsuren zijn.

De treinkaartjes bestellen

Deze treinkaartjes zijn t/m 30 juni 2020 alleen online te bestellen via de website van Actievandedag. Binnen een uur na betaling ontvang je van Actievandedag een bevestiging met een couponcode. Via een link in diezelfde bevestiging kun je de couponcode verzilveren voor de treinkaartjes  die je dan per mail krijgt opgestuurd. Deze treinkaartjes kun je uitprinten of je kunt ze tonen op je telefoon via de NS-app.
Je kunt maximaal 90 dagen vooruit een reisdatum kiezen tijdens het verzilveren, maar het is niet verstandig een reisdag zo lang van te voren te plannen. Eenmaal verzilverde treinkaartjes zijn namelijk niet meer te wijzigen of te annuleren. Beter is het dus om de treinkaartjes zo kort mogelijk voor je gaat reizen te verzilveren zodat er niets meer tussen kan komen waardoor je reis niet door kan gaan.

Reizen met deze treinkaartjes

Deze treinkaartjes zijn elke dag van de week te gebruiken. Op maandag t/m vrijdag zijn deze treinkaartjes niet geldig tussen 06.30 – 09.00 uur en tussen 16.00 – 18.30 uur. In het weekend en op feestdagen zijn deze treinkaartjes de hele dag geldig.
In- en uitchecken zoals je dat met OV-chipkaart doet is niet nodig, je kunt gelijk in de trein gaan zitten. Eventueel gesloten OV-poortjes die je op de grotere stations aantreft kun je openen met de vierkante barcode op je ticket. Kies daarvoor wel een poortje met een scanticket symbool.

Reizen met deze treinkaartjes kan in de treinen van alle binnenlandse treinvervoerders. Wil je gebruik maken van de ICE of de Intercity direct tussen Rotterdam en Schiphol? Dan dien je online of op het station een toeslagticket te kopen. In de Thalys of de Eurostar is dit treinkaartje niet geldig.

Reizen met deze treinkaartjes kan alleen op het traject dat de NS reisplanner aangeeft om jouw reisdoel te bereiken. Dus met een omweg naar je bestemming reizen is niet mogelijk. Wat wel mogelijk is om op een tussengelegen station een stop te maken. Reis je bijvoorbeeld van Utrecht naar Groningen dan kun je op station Amersfoort of Zwolle een tussenstop maken om daar even te shoppen of familie/vrienden te bezoeken.


Vanwege de uitbraak van het coronavirus is deze treinkaartaanbieding van Actievandedag tijdelijk even niet beschikbaar.