NS Jongerentoer
  • Prijs 2 daagse € 27,- / 3 daagse € 37,-
  • 1 persoon
  • 2 of 3 dagen dagen voordelig reizen
  • Te koop t/m 25 oktober 2019
  • Te gebruiken t/m 27 oktober 2019
  • Geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00u
  • In het weekend de gehele dag te gebruiken
  • Ook als mobiel ticket
  • Alleen voor jongeren (12 t/m 18 jaar)
Voor alle jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar organiseert NS ook dit jaar weer de Jongerentoer. Hiermee reis je een aantal dagen in de vakantie, voor een vast bedrag super voordelig met de trein van station naar station en weer terug. In tegenstelling tot vorige editie is er nu naast een 3-daagse versie ook een 2-daagse versie van de jongerentoer beschikbaar.
Net als in de zomervakantie kost de 3-daagse versie € 37,- . Kies je voor de 2-daagse versie dan betaal je maar € 27,-  voor 2 dagen met de trein er op uit.

Reizen met de NS Jongerentoer

Met de Jongerentoer mag je alleen reizen in de periode van 12 t/m 27 oktober 2019. Dit is een periode van twee weken omdat de herfstvakantie landelijk in verschillende weken valt. De 1e week heeft Zuid-Nederland vakantie en in de 2e week is het herfstvakantie in Midden- en Noord-Nederland. Ga je op een doordeweekse dag gebruik maken van de Jongerentoer dan kun je pas instappen na 09.00 uur. Ga je de Jongerentoer gebruiken op een dagje in het weekend dan zijn er geen beperkingen en kun je ook al voor 09.00 uur met je reis beginnen.

Alhoewel de Jongerentoer door NS wordt aangeboden kun je er ook mee reizen in de treinen van de overige binnenlandse treinvervoerders. Waar je wel op moet letten is dat het hier niet om een treinkaartje gaat waarmee je de hele onbeperkt kunt reizen. Je kiest van te voren naar welk station je wilt reizen. De route die de NS reisplanner vervolgens aangeeft om de door jou uitgekozen bestemming te bereiken. Van dat traject mag niet worden afgeweken. Wat je natuurlijk wel kunt doen is een tussenstop maken op een station die op je route ligt.

Ons wordt regelmatig de vraag gesteld of je met een NS Jongerentoer ook op 2 of 3 achtereenvolgende dagen moet reizen. Dat is niet het geval. Je mag zelf uitkiezen op welke dagen je wilt reizen als het maar wel is tijdens de door NS aangegeven geldige reisperiode.

De NS Jongerentoer bestellen

De NS Jongerenreis bestel je gewoon via de site van NS zelf. Na betaling ontvang je 2 of 3 vouchercodes die je verzilvert voor treinkaartjes waarmee je op stap kunt gaan. Pas tijdens het verzilveren kies je op welke data je wilt gaan reizen en wat je reisdoel wordt. De treinkaartjes kun je uitprinten maar ook op je telefoon laden via de NS-app. Zorg er wel voor dat je telefoon goed opgeladen is wanneer je gaat reizen, zodat je de kaartjes kan tonen aan eventueel controlerend treinpersoneel.