Goedkope treintickets zoals die in Nederland bij verschillende aanbieders tegen aantrekkelijke prijzen worden aangeboden kent België niet in de mate zoals deze in Nederland worden aangeboden. De enige winkelketen die net als in Nederland in samenwerking met NMBS goedkope treintickets aanbiedt is Kruidvat. Hun laatste actie dateert alweer van het voorjaar van 2012. Met deze Kruidvat-biljetten reisde men voor € 9,95 heen en terug naar elke bestemming in België, inclusief de mogelijkheid om maximaal 3 kinderen onder de 12 jaar gratis mee te nemen. Zodra deze Kruidvat-treinbiljetten weer in de aanbieding zijn zal goedkooptreinkaartje.com dit meteen publiceren.

Gelukkig biedt NMBS naast de sporadische acties van Kruidvat ook zelf treinkaart acties aan tegen aantrekkelijke prijzen. Deze worden vaak aangeboden tijdens feestdagen en speciale dagen/acties zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag en gratis reizen met het Boekenweekgeschenk. Daarnaast biedt NMBS treintickets aan met een vaste korting. Voor iedereen is er wel een vaste treinticket actie die bij hem of haar past: zie onder.

=========================================================================

LOPENDE TREINKAARTACTIES

Momenteel zijn er geen lopende treinkaartacties

=========================================================================

VERLOPEN TREINKAARTACTIES

==========================================================================

nmbs paasactie

1 gratis rit  NMBS heeft dit jaar een leuke Paasactie. Wanneer u van 7 t/m 21 april 2014 een Go Pass 10, Rail Pass, Key Card of Tienrittenkaart koopt uit een automaat op het station ontvangt u 1 gratis rit!

————————————————————————————————————–

boekenweek NMBS treinactie

NMBS/Boekenweekgeschenkactie Op zondag 16 maart 2013 reist u de laatste dag van de Boekenweek gratis met de trein naar uw bestemming en weer terug. Op vertoon van een voucher die in elk Boekenweekgeschenk te vinden is ontvangt u bij een NMBS-loket een gratis retourticket voor de reis van uw keuze. Het Boekenweekgeschenk ontvangt u bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken.

————————————————————————————————————

treinactie kruidvat Belgiea

Kruidvat treinbiljetten actie. Met deze actie reist u zonder onderbreking van station naar station in heel België voor €9,95. Deze Kruidvat treinbiljetten zijn te koop van 24 april 2012 t/m 6 mei 2012 en zijn te gebruiken van 24 april 2012 t/m 30 juni 2012. Vier kinderen onder de 12 jaar reizen met deze actie gratis mee met een betalende reiziger die ouder is dan 12 jaar. De treinkaartjes zijn de hele week geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag. Deze reisbiljetten moeten op de uiteindelijke reisdatum geldig gemaakt worden met onuitwisbaar inkt. Hierop vermeld u in hoofdletters, het vertrek en het bestemmingsstation, de reisdag en de reisdatum. Let er op dat u met deze treinbiljetten niet naar een grensstation kunt reizen en de reisdag beëindigd voor de nachtelijke onderbreking van de treindienst.

===============================================================

VASTE TREINKAARTKORTINGEN VAN NMBS

NMBS Go Pass 1 Voor jongeren onder de 26 jaar is er de GO Pass 1. Met deze Go Pass reist u met de trein 2e klas naar een bestemming in heel België met uitsluiting van de grensstations Roosendaal-grens, Visé-Frontière, Aachen-Süd-Grenze, Gouvy-Frontière, Sterpenich-Frontière en Tourcoing-Frontière. Deze jongerenreispas is online te koop maar ook aan de automaten. Een Go Pass biljet kost € 6,- per enkele reis 2e klas. Wanneer u met de Go Pass 1 wilt reizen van Brussel naar de Luchthaven Brussel wordt er een Diabolotoeslag van € 5,07 berekend. De Go Pass 1 kortingskaart is geldig op alle dagen van de week en elke uur van de dag. Op je 16e verjaardag krijg je de Go Pass gratis. Een cadeautje van NMBS.

NMBS Weekendbiljet Met dit weekendtreinkaartje reist iedereen 1e of 2e klas met 50% korting tussen twee stations. Net als bij de GoPass 1 geldt dit niet voor de grensstations. Ook bij de ze voordelige treinkaartjes van NMBS geldt een Diabolotoeslag. NMBS is dit verplicht te innen bij een treinreis tussen Brussel en de nationale luchthaven. Deze goedkope treinbiljetten zijn te gebruiken op vrijdag vanaf 19.00 uur en op zaterdag of zondag. Leuk aan deze actie is dat wanneer u reist naar een station aan de kust het niet uit maakt vanuit welk kuststation je de terugreis maakt. Het weekendbiljet voor de trein is dus iedeaal voor een dagje (wandelen aan het) strand.

NMBS Seniorenbiljet Niet alleen jongeren maar ook de ouderen van 65 jaar en ouder reizen met de NMBS extra voordelig in de weekenden en door de week na 09.00 uur. Voor € 6,- reist u retour uw bestemming. Alleen op de zaterdagen en zondagen in de periode 12 juli t/m 17 augustus 2014 zijn deze treinbiljetten niet geldig. Wanneer u reist van Brussel naar de Nationale luchthaven dient u voor de heen- en terugreis de Diabolotoeslag te betalen.

NMBS Biljet Kind Bij NMBS reizen maximaal 4 kinderen t/m 12 jaar gratis met begeleiding van een medereiziger die 12 jaar of ouder is. Voor kinderen die alleen reizen bestaat er een kind biljet. Hiermee reizen ze met 50% korting naar alle bestemmingen in België met uitzondering van de grensstations. En ook met het Kind Biljet mag gereisd worden vanaf elk station aan de kust. Let er op dat bij aankoop maar ook tijdens de reis een identiteitskaart nodig is waarmee de leeftijd van het kind aangetoond kan worden. Bovenop de aanschafprijs van het Biljet Kind wordt een toeslag berekend voor de treinreizen van Brussel naar de Nationale Luchthaven.

NMBS Biljet Grote gezinnen Voor gezinnen met minimaal 3 kinderen heeft NMBS het reizen met de trein ook voordelig gemaakt. Voor de ouders en de kinderen die ouder zijn dan 12 jaar geldt een korting van 50%. De kinderen onder de 12 jaar reizen op vertoon van deze grote gezinnen biljetten zelfs gratis. Met dit biljet kan gereisd worden naar alle bestemmingen in België inclusief de grensstations wanneer u in het bezit bent van een internationaal vervoerskaartje. Wanneer u met het biljet grote gezinnen wilt reizen van Brussel naar de Luchthaven Brussel wordt er een Diabolotoeslag berend. Ook dit biljet is ideaal te gebruiken naar de kustplaatsen omdat het niet uitmaakt van welk kuststation u terugreist.

Voordelig met de groep Bij NMBS bestaat er een interessante groepskorting voor reisgezelschappen vanaf 15 personen. Voor deze groepen is er namelijk de mogelijkheid een gezamenlijke treinreis te maken van maar liefs 70% korting met gereserveerde zitplaatsen. Doormiddel van 1 reservering reis je met een samengestelde groep extra voordelig naar jullie bestemming. Dit kan met onder meer een klas, sportclub, vriendengroep of collega’s. Reserveren doet u via het reserveringsnummer +3225282828. Dit is het Contact Center van NMBS. Zij bekijken welke treinen beschikbaar zijn voor grote groepen en proberen zoveel mogelijk de wensen van de groep wat betreft de reistijden in acht te nemen. Hierna stuurt het Contact Center een mail met hierin een voorstel voor uw groepsreis. Let op: Een groepsreis moet bij voorkeur tenminste 7 dagen voor de geplande reisdatum gereserveerd worden