Kids vrij abonnement

Kinderen gratis met je mee in de trein

Wist je dat ook in 2021 het Kids Vrij Abonnement gratis verkrijgbaar is? Met dit abonnement reizen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar gratis en onbeperkt  met je mee. Beneden de 4 jaar reizen kinderen sowieso gratis mee.

Kids vrij abonnement gratis op de OV chipkaart

Een Kids Vrij Abonnement moet wel geladen worden op een persoonlijke OV-chipkaart. Is het kind al in bezit van een OV-chipkaart dan kan het nummer daarvan ingevuld worden tijdens het bestellen. Mocht dit niet het geval zijn dat kun je voor € 7,50 een persoonlijke OV-chipkaart bestellen voor hem of haar. Deze kun je bestellen bij aanschaf van een Kids Vrij Abonnement.

Het is dus niet mogelijk om het nummer in te vullen van je eigen OV-chipkaart. Alhoewel het kind reist met een persoonlijke OV-chipkaart en dus zelf zal moeten in- en uitchecken is reizen met dit abonnement alleen mogelijk onder begeleiding.

Uitje begint in de trein

Dit gratis abonnement is dus ideaal om met je kind(eren) uitjes te maken met de trein naar bijvoorbeeld musea en pretparken. Voor kinderen is treinreizen alleen al een hele belevenis – het zelf inchecken, bovenin een dubbeldekker, de conducteur die langs komt – het maakt het reizen voor kinderen enorm interessant. Om het nog leuker en vooral ook avontuurlijker voor kinderen te maken heeft NS een NS KidsApp ontwikkelt. Dit is een interactieve game met de leuke monsters ‘Oei en Knoei’ die je in en rondom de trein opdrachten laten uitvoeren.