Goedkope treinkaartjes voor jongeren

Goedkope treinkaartjes voor jongeren in de leeftijd 12 t/m 18

Behoor je tot de groep 12 t/m 18-jarigen? Dan heeft NS deze zomer 2 leuke reisproducten voor jou in petto. Om het treingebruik van deze doelgroep te stimuleren gaat NS als proef een half jaar lang 2 soorten goedkope treinkaartjes aanbieden. Namelijk een Jongerendagkaart en een weekend-vrij abonnement. Met de Jongerendagkaart kun je voor maar € 7,50 een dagje onbeperkt reizen in de daluren zonder dat je over een OV-chipkaart hoeft te beschikken. Met het weekend-vrij abonnement reis je het hele weekend onbeperkt door heel Nederland voor maar € 15,- per maand.
NS wil deze 2 goedkope reisproducten aanbieden omdat jongeren de prijs van een gewoon treinkaartje te duur vinden voor een dagje uit of om op deze manier vrienden of familie te kunnen bezoeken.  Met het aanbieden van deze goedkope treinkaartjes ben je als jongere de helft goedkoper uit. Een behoorlijke besparing dus zelfs t.o.v. de reguliere treinaanbiedingen die wij op onze website publiceren.

Omdat voor kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar al de Railrunner bestaat waarmee ze een dagje voor € 2,50 onbeperkt kunnen reizen en de meeste studenten over het Studentenreisproduct beschikken viel de doelgroep 12 t/m 18 buiten de boot. Een goede keus dus van NS om deze groep jongeren ook te voorzien van een goedkoop reisproduct. Mocht na een half jaar het aanbieden van deze 2 goedkope treinkaartjes niet het gewenste effect hebben dan gaat NS kijken naar andere mogelijkheden om meer jongeren in de trein te krijgen.