Werkzaamheden station Rotterdam

Rotterdam Centraal, een van de drukste treinstations in Nederland, zal komend weekend (24 en 25 juni 2023) volledig afgesloten zijn voor treinverkeer.

Werkzaamheden

Het besluit om het treinverkeer op Rotterdam Centraal tijdelijk stil te leggen, is genomen vanwege geplande werkzaamheden aan het spoornetwerk in en rond het station. Deze werkzaamheden zijn essentieel om aanpassingen aan sporen en wissels, verlenging van perrons en uitbreiding van het viersporige baanvak aan de westkant van Rotterdam Centraal te kunnen uitvoeren. De maatregelen zullen er uiteindelijke voor zorgen dat treinen het station sneller kunnen binnenrijden.

Om reizigers zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen, heeft de NS een speciale pagina op hun website geopend waar gedetailleerde informatie te vinden is over de alternatieve reismogelijkheden tijdens het weekend. Reizigers kunnen de website bezoeken op de volgende URL: https://nieuws.ns.nl/komend-weekend-geen-treinen-op-rotterdam-centraal/.

De NS heeft in samenwerking met andere vervoersmaatschappijen vervangend busvervoer geregeld om reizigers naar omliggende stations te brengen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om met een geldig NS-vervoersbewijs gebruik te maken van metroverbindingen. De exacte details en vertrektijden van deze alternatieve vervoersopties zijn ook te vinden op de website van NS.

Verbetering treinverbindingen

De NS benadrukt dat de werkzaamheden noodzakelijk zijn om de treinverbindingen in de toekomst te verbeteren en dat zij hun best doen om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken. Ze adviseren reizigers dan ook om ruim op tijd te vertrekken, de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Het station en de meeste winkels op het station zijn tijdens dit weekend gewoon open.