Weer fors verlies voor NS

Aanpassing dienstregeling door personeelsuitval bij NS

Net als bij veel andere bedrijven is er ook bij NS een forse stijging van het aantal medewerkers dat thuiszit door ziekte of quarantaine. Daarom past NS vanaf maandag 7 februari 2022 stapsgewijs de dienstregeling verder aan.  

Sinds december vorig jaar rijden er al tijdelijk minder treinen in de spits, avond en nacht. En nu gaan er dus nog meer ritten geschrapt worden. Op trajecten waar zes treinen per uur rijden, gaan dat er vier per uur worden en trajecten waar nu vier treinen per uur rijden gaan naar twee treinen per uur. Het is de bedoeling dat het afschalen van het aantal ritten op maandag 21 februari 2022 helemaal is doorgevoerd. Vanaf dat moment rijdt nog 85% van alle treinen. 

Noodzakelijk 

Met mogelijk minder conducteurs en machinisten om de treinen te rijden, minder monteurs om de treinen te onderhouden en minder medewerkers die bij een incident snel de dienstregeling kunnen aanpassen ziet NS zich genoodzaakt de dienstregeling verder aan te passen. Woordvoerder Van Elferen geeft aan dat NS door deze aanpassingen ruimte maakt om de oplopende ziektemeldingen op te vangen en tegelijkertijd de dienstregeling beter voorspelbaar te kunnen houden. Reizigers worden hiermee hopelijk minder vaak verrast met plotselinge treinuitval en zieke medewerkers krijgen de mogelijkheid om te herstellen. NS adviseert reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.