Dagje uit met de trein naar Nijmegen
Dagje met de trein naar de oudste stad van Nederland

Voor een leuke stedentrip hoef je echt niet naar het buitenland te gaan. In Nederland zijn er ontzettend veel steden waar je fantastisch kunt shoppen, eten en drinken, leuke activiteiten kunt ondernemen en mooie plekjes kunt ontdekken. Ben je wel eens in Nijmegen geweest? Deze prachtige stad in Gelderland staat bekend als de oudste stad van Nederland. De stad heeft daarom heel veel mooie bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Maar Nijmegen heeft ook veel toffe winkels, uitstekende restaurants en heel veel leuke voorzieningen die een dagje uit helemaal compleet maken. Een dagje met de trein naar Nijmegen is zeker de moeite waard en vaak reis je ook met korting in de trein!

Voor een leuke stedentrip hoef je echt niet naar het buitenland te gaan. In Nederland zijn er ontzettend veel steden waar je fantastisch kunt shoppen, eten en drinken, leuke activiteiten kunt ondernemen en mooie plekjes kunt ontdekken. Ben je wel eens in Nijmegen geweest? Deze prachtige stad in Gelderland staat bekend als de oudste stad van Nederland. De stad heeft daarom heel veel mooie bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Maar Nijmegen heeft ook veel toffe winkels, uitstekende restaurants en heel veel leuke voorzieningen die een dagje uit helemaal compleet maken. Een dagje met de trein naar Nijmegen is zeker de moeite waard en met een treinkaartaanbieding nog eens lekker voordelig.

Bezienswaardigheden in Nijmegen

Dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is, zie je overal om je heen in het centrum. Door een dagje met de trein naar Nijmegen te gaan, stap je midden in deze prachtige stad uit. Tijdens een wandeling door de stad mag je zeker het Stadhuis, de Waag en de prachtige panden rondom de Lange Hezelstraat niet missen. Voor meer cultuur kunnen we Museum Het Valkhof, Museum De Bastei en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis aanraden!

Maar Nijmegen heeft niet alleen prachtige architectuur en kunst te bieden. De vibe van de stad is juist heel jong en gezellig. In het centrum vind je talloze gezellige winkeltjes, hippe eettentjes en relaxte koffiezaakjes. Bairro Alto, Fika, De Blonde Pater, De Nieuwe Winkel en CALI zijn een aantal restaurants die je zeker niet mag missen. En ben je in de gelegenheid om ook even buiten het centrum te gaan? Breng dan een bezoek aan het Honig Complex. Hier vind je meer dan 200 kleine ondernemers bij elkaar en je kunt hier fantastisch eten, drinken en struinen. Er worden op die locatie ook regelmatig leuke festivals en activiteiten georganiseerd.

De voordelen van reizen met de trein

Nijmegen is uitstekend bereikbaar met de trein. De stad heeft maar liefst 5 treinstations en vanaf station Nijmegen Centraal sta je in enkele minuten in het gezellige centrum van de stad. Maar dat zijn zeker niet de enige voordelen van reizen met de trein naar Nijmegen. Door voor de trein te kiezen, ga je ontspannen op weg. Je hoeft je niet te bekommeren om files, omleidingen, hoge parkerkosten en al die andere ongemakken van reizen met de auto. Je neemt simpelweg plaats in de trein en pakt een boekje erbij of geniet van het uitzicht. Dat maakt een dagje Nijmegen met de trein een fantastisch plan!


Treinkaartacties naar Nijmegen