Centraal station Utrecht

Utrecht Centraal krijgt een nieuw digitaal reisinformatiescherm  

Na 7 jaar afwezigheid keert het digitale informatiescherm weer terug op Utrecht Centraal. Het vorige digitale informatiebord werd in verband met de werkzaamheden aan het station in 2013 verwijderd. Twee jaar eerder, eind oktober 2011, was al het 3000 kilo zware blauwe bord weggehaald en overgebracht naar het Spoorwegmuseum. Dit kenmerkende blauwe bord vormde een herkenbare plek om ‘onder’ af te spreken en werd door veel reizigers gemist. Het nostalgische ‘geklapper’ zal met het nieuwe strakke design niet weer terugkeren, maar de digitale versie wordt zeker weer een blikvanger middenin de stationshal. 

Het scherm van 16 meter bij 2,25 meter wordt momenteel door NS en ProRail geplaatst boven de winkels van Nespresso en Sissy Boy. Vanaf begin 2021 zal menig reiziger omhoog blikken om alle vertrekkende treinen van het komende half uur te zien. De locatie is gekozen op grond van de looproutes van de reizigers en de leesbaarheid vanuit alle hoeken.  

Door corona zijn de productietijden opgelopen waardoor het scherm er veel later hangt dan was gepland. In het voorjaar van 2021 staat ook het plaatsen van een groot informatiescherm gepland voor Leiden Centraal.