Nieuwe NS kortingkaartjes kaartjes 2023

Weer goedkoop reizen met de trein met nieuwe treinkaartkortingen

Met 3 soorten goedkope treinkaartjes en met vernieuwde abonnementen voor werkgevers hoopt NS de trein weer aantrekkelijk te maken en reizigers aan te sporen opnieuw met de trein te gaan reizen. De nieuwe treinkaartkortingen zullen deze zomer stapsgewijs worden geïntroduceerd. Daarnaast wil NS het reizen comfortabeler maken door in te zetten op druktespreiding en de dienstregeling op te schalen. Verder gaat NS het mogelijk maken om in de NS-app een kaartje voor een  gehele deur-tot-deur reis  te zoeken, boeken en betalen. Zo kun je dan niet alleen een treinkaartje aanschaffen maar ook meteen een kaartje kopen voor de aansluitende bus- tram- en/of metroreis.

De nieuwe NS kortingskaartjes die gelanceerd worden zijn:

Vroegboek-dalticket

Je krijgt 10% korting op een treinkaartje tijdens de daluren die minimaal 4 dagen van tevoren wordt gekocht. Deze e-ticket kan een enkeltje of een retourtje zijn.

Zesrittenkaart

De rittenkaart bestaat uit zes enkele reizen met 20% korting in de daluren op een vast traject met een gebruiksduur van 6 maanden. Op het traject kan in beide richtingen gereisd worden. Met de Zesrittenkaart kun je dus maximaal 3x heen en weer reizen.

Groepsticket

De NS Groepsticket wordt ipv vanaf 4 personen al beschikbaar vanaf 2 of 3 personen. De prijs van de nieuwe Groepsticket is € 32,- en geldig in de daluren voor een enkele reis naar elk station in Nederland. Het bedrag om een extra persoon mee te nemen gaat omhoog naar € 3,-.