Prijs treinkaartjes in 2021

In 2021 wordt de prijs van een  treinkaartje 1,5% duurder 

 

Vanaf 1 januari 2021 gaan de prijzen van treinkaartjes en abonnementen met gemiddeld 1,5% omhoog. NS gaat hierin gelijk op met het verwachte inflatiecijfer van 2021. De kosten die NS bijvoorbeeld maakt voor onderhoud van materiaal worden door inflatie ook hoger en mede daarom rekent NS dit door in de tarieven.  

De prijs voor een eerste klas treinkaartje stijgt volgend jaar zelfs gemiddeld met 2,6 procent. Dit komt doordat NS de tarieven voor eersteklas reizen twee jaar niet heeft verhoogdEen tweede klas treinkaartje wordt vanaf 1 januari 2021 gemiddeld 1,5 procent duurder.  

Internationale treinreizen 

NS gaat de prijzen van internationale treinreizen met gemiddeld 1 procent verhogen. Om een aantrekkelijk alternatief te blijven bieden ten opzichte van de auto en het vliegtuig gaat NS niet alle prijzen verhogen. De Early Bird-tarieven voor de Intercity Brussel stijgen niet in prijs. Ook de goedkope en meest verkochte tickets die vallen onder de Sparpreise met bestemmingen naar Duitsland blijven in 2021 in prijs gelijk.  

OV-fiets 

De laatste prijs indexatie voor de OV-fiets was in 2017. NS is daarom van plan om het tarief van de OV-fiets met 10 cent te verhogen. De prijs gaat dan van €3,85 naar €3,95 per 24 uur. Het voorstel van de prijsverhoging is samen met een aantal andere voorgestelde wijzigingen in de algemene voorwaarden van de OV-fiets voorgelegd aan de reizigersorganisaties. NS is nog in afwachting van het advies van de reizigersorganisaties over de OV-fiets.