49-euro-ticket

Na het populaire 9-euro-ticket die afgelopen zomer verkrijgbaar was in Duitsland, is de startdatum van de nieuwe ov-ticket bekend. Vanaf 1 mei 2023 is het mogelijk om voor € 49,- per maand onbeperkt door Duitsland te reizen met de bus, tram, metro en de regionale treinen. Deze ticket zal niet geldig zijn in de intercity’s en de hoge snelheidstreinen. De Deutschlandticket, zoals onze oosterburen deze goedkope ov-ticket noemen, zal vanaf 3 april 2023 in de verkoop gaan. De kosten worden geschat op ongeveer 3 miljard euro en worden opgehoest door de federale overheid en de deelstaten.

Opvolger van de 9-euro-ticket

De Deutschlandticket is de opvolger van de succesvolle, maar ook fors goedkopere 9-euro-ticket die vorig jaar in het Duitse openbaar vervoer werd geïntroduceerd. Door de toenemende inflatie, de energiecrisis en het gebruiksgemak van deze goedkope ticket bleef de vraag naar een goedkope ov-ticket. Daarnaast speelt ook het klimaatvriendelijke effect een rol.

Abonnementsvorm

In tegenstelling tot de 9-euro-ticket wordt de 49-euro-ticket aangeboden in een abonnementsvorm die maandelijks opzegbaar is. Ideaal dus voor Nederlanders die in de vakantie met de trein kris kras door Duitsland willen reizen. De verkoop zal lopen via de DB-verkoopkanalen zoals bahn.de en DB Navigator (app) en in DB-reiscentra.