Goedkoop treinkaartje Groningen

Vanaf woensdag 3 april 2024 kunnen automobilisten die van en naar Groningen reizen profiteren van een speciale OV-kortingsactie die loopt tot en met zondag 14 juli 2024. Dit initiatief wordt gesteund door vervoerders Qbuzz en Arriva, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar. Het doel van deze campagne is om reizigers aan te moedigen het openbaar vervoer te ervaren als alternatief voor de auto, vooral tijdens de verkeersdrukte als gevolg van Operatie Ring Zuid.

Wegwerkzaamheden in en rond Groningen maken het autorijden minder aantrekkelijk, waardoor het openbaar vervoer een uitstekend alternatief wordt. Met tal van snelle bus- en treinverbindingen in de drie noordelijke provincies, biedt het OV comfortabele reismogelijkheden. Bovendien geeft reizen met het OV de gelegenheid om onderweg andere activiteiten te ondernemen, zoals werken, lezen of ontspannen. Voor wie niet in de directe omgeving van een halte of station woont, is het een praktische optie om naar een hub of een P+R-locatie te rijden of te fietsen en van daaruit de bus of trein naar Groningen te nemen.

Verschillende OV aanbiedingen

De OV-kortingsactie omvat verschillende opties voor dagretours. Automobilisten kunnen twee keer tegen een speciaal actietarief een dagretour aanschaffen om het openbaar vervoer uit te proberen.

  • Een dagretour voor de bus kost slechts € 3,50 en is geldig in alle bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe.
  • Voor een dagretour met de trein betaal je € 10,-, geldig op alle treinen van Arriva in Friesland en Groningen, inclusief de Arriva Q-liners 315 en 324.
  • Voor wie zowel met de trein als met de bus wil reizen, is er een combiticket beschikbaar voor € 12,50. Dit ticket biedt flexibiliteit, bijvoorbeeld voor wie met de trein naar het centrum reist en daar overstapt op de bus voor de laatste kilometers naar het werk.

Reisgedrag aanpassen

Operatie Ring Zuid benadrukt het belang van alternatieve vervoersmiddelen tijdens de periode van wegafsluitingen. Met deze operatie wordt de ringweg van Groningen hersteld en verbeterd. Om verkeersopstoppingen in de stad te voorkomen, wordt iedereen in Groningen gevraagd zijn reisgedrag aan te passen. Het advies is om, indien mogelijk, de auto te laten staan en in plaats daarvan te kiezen voor de fiets, bus of trein. Voor wie toch met de auto moet reizen, wordt geadviseerd buiten de spitsuren te rijden, de route voor vertrek te controleren en extra reistijd in te calculeren.

Meer informatie over de kortingsactie en het reizen met bus en trein is te vinden op bekijkhetov.nl.