NS houdt Amersfoort bereikbaar

Op 27 april zal Nederland weer in een oranje gloed baden ter ere van Koningsdag. Om ervoor te zorgen dat feestvierders veilig en gemakkelijk op hun bestemming komen, heeft de NS aangekondigd dat ze een speciale Oranjedienstregeling zullen invoeren.

Deze regeling omvat extra treinen en verlengde treinstellen, waardoor de capaciteit wordt vergroot om de grote stroom reizigers aan te kunnen  die naar verschillende evenementen en festiviteiten reizen. Speciale aandacht wordt besteed aan trajecten rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam, waar tijdens Koningsnacht ook extra en langere treinen zullen rijden.

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, zullen er tal van extra medewerkers beschikbaar zijn om reizigers te begeleiden en de stations en treinen schoon te houden. Bovendien zal dit jaar de Koninklijke familie Emmen bezoeken, wat betekent dat het station, in samenwerking met ProRail en Arriva, in een feestelijke Koningsdag-sfeer zal worden gebracht.

De speciale Oranjedienstregeling is al opgenomen in de NS Reisplanner, zodat reizigers hun reizen gemakkelijk kunnen plannen. Daarnaast is op een speciale webpagina meer praktische informatie te vinden voor een probleemloze Koningsdag.

Veiligheidsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat Koningsnacht en -dag veilig en feestelijk verlopen, heeft NS een aantal maatregelen getroffen:

  • Alcoholverbod: Van 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur is het verboden om alcohol mee te nemen naar het station of in de trein. De verkoop van alcohol in winkels op stations is ook tijdens deze periode stopgezet.
  • Aangepaste looproutes: Op Station Utrecht Centraal zal vanaf 1.00 uur begonnen worden met het gedeeltelijk afsluiten van het station. De ingang aan de Jaarbeurszijde blijft echter de hele nacht open. Bij Station Amsterdam Centraal is de westelijke entree aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Reizigers zullen worden geleid via aangepaste looproutes van en naar de treinen.
  • Geen treinen naar Amsterdam Science Park en Amsterdam RAI: Op Koningsdag zullen de stations Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark gesloten zijn om overvolle en onveilige situaties te voorkomen. Reizigers wordt geadviseerd om via Station Amsterdam Zuid en Station Amsterdam Amstel te reizen.
  • Bagagekluizen: Op enkele stations in de buurt van grote Koningsdagevenementen zullen de bagagekluizen en -depots gesloten zijn om veiligheidsredenen.
    NS adviseert alle reizigers om voor vertrek de actuele reisinformatie te controleren en de geldende voorschriften op te volgen om een veilige en plezierige Koningsdag te garanderen.