Van Boxtel hoopt volgende week op signaal van toestemming tot meer capaciteit in trein
Van Boxtel hoopt volgende week op signaal van toestemming tot meer capaciteit in trein

De NS-directeur van Boxtel is hoopvol gestemd dat als de cijfers goed blijven het OMT met het advies komt dat we weer verantwoord vertrouwd met de trein kunnen vanaf 1 juli 2020. Mensen houden zich over het algemeen goed aan de maatregelen en het dragen van mondkapjes. “NS wil alles uit de kast halen om het de reiziger weer naar de zin te maken en te vertellen dat het veilig is.” zei Van Boxtel vanmorgen in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

Er wordt bijvoorbeeld ventilatie in de treinen geïnstalleerd die gelijk is aan die in vliegtuigen. Ook de stations zijn voorzien van stickers en looplijnen zodat de reizigers op gepaste afstand van elkaar kunnen blijven. De NS-topman blijft benadrukken dat het afstand houden en het vermijden van drukte van groot belang blijft.

NS hoopt over 4 jaar weer in buurt zitten van waar ze in maart 2020 zaten. Een bedrijf waar je op kunt bouwen met treinen die op tijd rijden. Nederland kan niet zonder het OV. Als iedereen in de auto zou stappen dan sta je stil. Met de nieuwe sprinters en IC’s die straks 200 km/uur kunnen hoopt Van Boxtel dat de reizigers weer met verantwoord vertrouwen terug in de trein mogen en komen.