Goedkoop met de trein
Groepsticket en Samenreiskorting vanaf vandaag weer mogelijk

Met de versoepeling van de maatregelen die per 1 juli ingaan heeft NS ook weer meer ruimte om reizigers te ontvangen. Alle reizigers zijn weer welkom, ook voor een dagje uit of vakantie. Het Groepsticket en het reizen met Samenreiskorting is opnieuw beschikbaar. Ook de fiets is vanaf vandaag weer welkom in de trein. Het verzoek van NS is wel om fietsen vooraf aan te melden om drukte te voorkomen.

Verder zijn vanaf 1 juli alle zitplaatsen weer beschikbaar. De groene stickers blijven voorlopig in de treinen en dienen als hulpmiddel om zoveel mogelijk afstand te houden waar dat kan. Het reizigerspercentage ligt ongeveer op 25 tot 30 procent ten opzichte van wat gebruikelijk was.

Desinfecteerzuilen

De oproep om drukte te vermijden en in de trein zoveel mogelijk afstand te bewaren blijft. Het dragen van een mondkapje blijft ook verplicht in de trein. Naast de maatregelen die NS en ProRail al getroffen hebben om zoveel mogelijk verantwoord te kunnen reizen komen er op 8 stations zuilen bij waar reizigers hun handen kunnen desinfecteren. De zuilen komen voor de poortjes te staan. De bediening gaat met een voetpedaal zodat het aanraken met de handen niet nodig is. De 1e zuilen komen op de grotere stations Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven Centraal, Amsterdam Zuid en