Met de trein naar Londen

Met de trein rechtstreeks van Amsterdam en Rotterdam naar Londen

Vanaf 26 oktober 2020 kunnen treinreizigers rechtstreeks met de trein naar Londen reizen. Vanuit Amsterdam en Rotterdam reis je met de hogesnelheidstrein zonder overstap in Brussel naar hartje Londen. Via NS International zijn vanaf 1 september 2020 de treintickets te koop vanaf 46 euro voor een enkele rit.

Roger van Boxtel, president-directeur van NS geeft aan dat deze verbinding een ijzersterkte concurrent voor het vliegtuig is: ‘Door corona hebben we langer op de start moeten wachten, maar het aantal internationale reizigers zal geleidelijk weer toenemen. Het is geweldig nieuws dat we reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk dan ook de keuze voor de duurzame trein kunnen bieden.’

Reistijd en treintickets

Vanuit Amsterdam ben je in iets meer dan 4 uur (4 uur en 9 minuten) in Londen en vanuit Rotterdam is dat 3 uur en 29 minuten. Vanaf 6 maanden voor aanvang van de reis kan een ticket geboekt worden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld vast vooruit plannen om Kerst in Londen te vieren. Hoe vroeger je boekt, hoe meer kans je hebt op scherp geprijsde tickets.

Vanwege de maatregelen als gevolg van het coronavirus is er bovenop de gebruikelijke voorwaarden de mogelijkheid tickets tot 14 dagen voor vertrek kosteloos te wijzigen. Deze extra flexibiliteit geldt voor alle boekingen van 1 juli tot 31 december 2020 voor alle reisdata die beschikbaar zijn op het moment van aankoop.

Extra hygiënemaatregelen

De treinen worden voor elke reis door NS en Eurostar grondig gereinigd en tijdens de reis worden vaak aangeraakte voorwerpen extra schoongemaakt en ontsmet. Voor reizigers is het verplicht een mondkapje te dragen.